BUHTLE


Recept za ove buhtle sam jos davno pronasla na jednom nasem blogu ali sada neznam na kom,jako su mi se svidele od onda cesto sam ih pravila....

POTREBNO JE:500 gr brasna,prstohvat soli,1,5 dcl mleka,1 dcl vode,pola kocke svezeg kvasca,1 jaje,1 zumance,50 gr secera,pola limuna zamrznuti i narendati.
ZA PUNJENJE:pekmez,eurokrem,kockice cokolade......
ZA PREMAZIVANJE:50 gr otopljenog margarina.....

Ugrejati mleko i vodu dodati u to kvasac,malo secera uzeti od onih 50 gr,prstohvat soli i jednu kafenu kasicicu brasna,sve izmesati i ostaviti da kvasac krene.Brasno prosejati u plasticnu ciniju dodati sve gore navedene sastojke i polako mesiti sa nadoslim kvascem.Umeseno testo ostaviti prekriveno krpom da raste oko 40-min.Onda ga razviti na stolu posutom brasnom,testo treba da bude debljine prsta iseci ga na 16 jednakih kocki.U sredinu svake staviti po kasicicu pekmeza i krajeve dobro spojiti da se prilikom pecenja ne otvore.Buhtle slagati na stol da im zatvorena strana bude prema dole,dok ih sve ne napravimo onda svaku buhtlu premazati otopljenim margarinom i slagati u podmazanu tepsiju tako da ona zatvorena strana bude dole.Ostaviti ih da rastu.Peci ih na 200 stepeni da porumene.Pecene posuti mlevenim secerom.Peci ih u manjoj tepsiji,slagati jednu do druge da kada one narastu nebude mesta izmedju dve buhtle..
Gotove posuti secerom u prahu....

Primjedbe

Popularni postovi