CHOCO JOGOBELLA




Kada bi samo mogli da osetite ukus i miris ovog savrseno,kremastog kolaca.Jos jedan od recepata fantasticne VioletLove koji sam isprobala i naravno odusevila se.U koricu sam dodala po jednu kasicicu kafe,posto volim u kolacima blagi ukus kafe a u kremu nisam stavila ni votku ni martini.Ukus je savrsen....

SASTOJCI:

COKOLADNO BISKVITNE KORE:
2x 5 velikih jaja , 2x 6 kasika smeđeg šećera, 2x 5 kasika oštrog brašna, 2x 1 kasika škrobnog brašna (gussnela) , 2x 3 kasike kakaa, 2x 1 paketić praška za pecivo , 2x 1 mala kasicica arome čokolade ili (vanilije) , 2x 180 ml suncokretova ulja , 2x prstohvat soli

JOGOBELLA KREMA:
500 ml slatke pavlake, 500 ml čvrstog jogurta, 400 ml soka od jagoda , 100 ml votke ili Martinija, 500 gr svežih jagoda , 150 gr šećera u prahu, 25 g mlevene želatine + 10 kasika vode - malo soka od jagode

Za biskvitne kore istući čvrst sneg od belanjaka s dodatkom soli (sneg mora biti toliko čvrst da se može rezati nožem, zato ga miksajte odpočetka najvećom brzinom da bi što više zraka ušlo u sneg).

Istući žumanjke sa šećerom, dodati ulje, esenciju čokolade, prosejano brašno s gussnelom, kakao prahom i praškom za pecivo te izmiksati najvećom brzinom. Smesa mora biti toliko gusta i lepljiva da se može odvojiti od zdele.

Zatim najmanjom brzinom umiksati čvrsti sneg u smesu i rasporediti je u najveći lim za pečenje (koji dobijete sa pećnicom) obložen pek-papirom.

Peci na temperaturi od 180 stepeni..

Postupak ponoviti sa drugim biskvitom…. ispeći 2 velika biskvita sa ukupno 10 jaja.

Za kremu – želatinu pripremiti prema uputama na vrećici (pomešati je sa hladnom vodom i ostaviti desetak minuta da nabubri), zatim otopiti i još VRUĆU uliti u izmiksan jogurt sa sokom od jagoda, votkom (ili Martinijem) i šećerom u prahu.

Čvrsto istući slatku pavlaku i umiksati u smesu s jogurtom…. jagode iseckati na kockice i ubaciti u smesu, još malo izmiksati.

Jedan biskvit staviti na tacnu i na njega uliti smesu i staviti u frizider na 1 sat da očvrsne.

Drugi biskvit odvojiti od pek papira i sa donje strane lagano premazati kistom namočenim u sok od jagoda i položiti na očvrsnuti kolač te lagano pritisnuti.

Kolac drzati u frizideru

Primjedbe

Popularni postovi