KLEMISSIMO KLEMSNITE



Snite neobicnog imena ali zato fantasticnog ukusa.
Kada sam u novembru pravila Milka kocke sa makom od VioletLove ,jos onda sam obecala da cu kada bude odmor i nebudemo radili napraviti ove njene simpaticne snite,posto me vec dugo privlace.
Nemojte da vas dug recept pokoleba,nisu uopste teske za pravljenje,jedino sto vam treba malo vise vremena.
Od preostalih belanaca koji ce vam ostati,napravite famozne BRONHI KOCKE...

OVDJE SAM VAM KOPIRALA ORIGINAL RECEPT,SAMO GA OVAKO PRAVITE I MORA DA USPE OD PRVE....



KORE:250 g maslaca ili margarina,250 g brašna,
1 dcl mlijeka,
50 g šećera u prahu
1 žličica arome vanilije,
par kapi bijelog octa(sirce).


PRVI DEO KREME:2 l mlijeka,12 žumanaca,
200 g škrobnog brašna(gustina),
350 g šećera,
3 kom bourbon vanilin šećera,
po želji rum(OBAVEZNO STAVITE RUM UKUS JE FANTASTICAN)...... 


DRUGI DEO KREME:8 dcl slatkog vrhnja,2 kom Dolcela Šlag kreme vanilin, 
3 kom Instant želatine Fix.
PRIPREMA:Za kore pjenasto izmiksati maslac sa šećerom u prahu, vanilijom i octom. Dodati prosijano brašno i mlijeko, izmiksati. Masu staviti u hladnjak na nekoliko sati da očvrsne, dobit ćete gipko tijesto podatno za valjanje.....


Skuhati od navedenih sastojaka prvi dio kreme, gusto. Po želji u vruću kremu usuti malo tamnog ruma! Prekriti površinu kreme (ne stijenke posude!) prozirnom folijom i ohladiti.


Tijesto istresti na pobrašnjenu podlogu i razrezati na 4 jednaka dijela (na gram!), potom pobrašnjenim rukama razvući u obliku malih pravokutnika (ne dodavati brašno u tijesto da nebi bilo tvrdo kasnije) te valjati na silikonskoj podlozi ide brzo, bez brige… Moraju biti veličine onog najvećeg lima za pečenje......Uzmite taj isti lim, pažljivo prebacite tijesto sa silikonskom podlogom na okrenutu stranu lima, izbockati tijesto vilicom. Peći u vrućoj pećnici, ugrijanoj na 195*C svega nekoliko minuta, moraju ostati svijetle! To vam je taman dovoljno da izvaljate i drugu koru, i tako dalje. Možete to raditi i na papiru za pečenje, ali pažljivo baratati njima u tom slučaju......


Za drugi dio kreme izmiksati prvo slatko vrhnje , dodati prašak za kremu od vanilije, miksati još 2-3 minute. Zatim prvi dio kreme izmiksati dok ne postane meka i kremasta, sjediniti obje kreme, umiksati instant želatinu.
 ....Podijeliti kremu na 3 jednaka dijela (tj. razdijeliti u 3 jednake posude) i pažljivo mazati kore. Ako vam koja popuca, posložite ju kao puzzle negdje u sredinu. Nitko neće primijetiti. Gornju koru sam okrenula na drugu stranu, da bude glatko. Kolač lagano pritisnite nekim limom za pečenje i stavite u hladnjak.
 Ostavite barem 12 sati da se krema stegne i kore omekšaju.
Rezati tankim, vrućim nožem ili skalperom, super se režu. 
Po želji poprašiti šećerom u prahu.

Primjedbe

Popularni postovi