MEDENA KATA.....



POTREBNO JE ZA KORE:2 jaja,20 gr masti ili margarina,2 kasike meda,3 kasike mleka,150 gr secera,450 gr brasna,1 kasicica sode bikarbone....
ZA KREMU:3 dcl mleka,3 kasike brasna,1 vanili secer,200 gr secera,skuvati kremu i u ohladjeno dodati 150 gr margarina i sve izmesati mikserom....
Jaje,mast,med,mleko,secer pomesati u serpici i kuvati na laganoj vatri da sastojci postanu tecni.Skloniti sa vatre i dodati drugo jaje,brasno i sodu b.b.Umesiti testo i podeliti na 4 jednake jufke ,svaku jufku sto tanje rastanjiti i peci na obrnutoj tepsiji,paziti samo da kore ostanu sto svetlije....
FILOVATI:KORA-POLA KREME-2 KORA-PREMAZATI SA 2-3 KASIKE PEKMEZA OD SLJIVA-3 KORA-POLA KREME-4 KORA-POSUTI MLEVENIM SECEROM...
Pravila sam ju po receptu sa Kulinarike

Primjedbe

Popularni postovi