DAMEN KAPRIC.....


Damen kapric je jedan od onih brzih,jeftinijih kolaca i uglavnom od sastojaka koje svi uvek imamo u kuci,tako da ako vam se jede nesto slatko kao meni taj dan,smuckajte ovaj kolac i uzivajte...Ovaj put sam ga radila po Sanjinom receptu sa bloga ,,Domacica,,....
SASTOJCI ZA BISKVIT:
250 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
5 žumanjaka
250 g maslaca sobne temperature
4 kašika šećera
4 kašike mleka
SASTOJCI ZA PREMAZ:
300 g marmelade po želji (najbolja je od kajsije)
malo seckanih oraha
SASTOJCI ZA ŠNEL:
5 belanjaka
1 limun
250 g šećera u prahu
Rernu zagrejati na 180 C.
Kalup u kojem ćete peći kolač obložite papirom za pečenje.
Brašno pomešati sa praškom za pecivo.
Žumanjke odvojite od belanjaka. Zajedno izmiksajte žumanjke, maslac i šećer.
Dodajte mleko i izmiksati sve zajedno lagano.
Stalno miksajući,postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Smesu za biskvit istresti u kalup, poravnati kasikom i stavite peći 20 minuta.
Nakon 20 minuta, izvadite kalup,premazati biskvit marmeladom,posuti seckanim orasima pa vratite nazad u rernu još 5 minuta.
Za to vreme pripremite šnel. Zajedno izmiksajte belanjke, sok 1 limuna i šećer u prahu. Miksajte nekoliko minuta dok ne dobijete čvrstu, glatku
i sjajnu smesu.
Kolač nakon 5 minuta izvadite van, premažite ga šnelom.Vratite u rernu i pecite kolač još 10-15 minuta na temperaturi od 150 C da se šnel više suši nego peče..

Primjedbe

  1. Divan kolacic i najlepse prija uz soljicu caja.:) Moze se dodati i malo limunove korice u testo, onda dobije posebno finu aromu... moilim sada jedan kolacic na ovu stranu.:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh draga da si blize pa da popijemo taj caj i uzivamo u ovom kolacicu....

      Izbriši
  2. Jedan od omiljenih. Ovdje ga zovu djedov brk :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi