ĐEVRECI

Testo:
1 jaje
4 kasike supene secera
6 kasika supenih mleka
4 kasike supene rastopite masti
oko 350 gr brasna
1/2 kasicice sode bikarbone ili praska za pecivo
mast ili ulje za przenje
secer u prahu i vanili secer 

U plasticnu ciniju staviti jaje i secer pa viljuskom umutiti da malo zapeni.
U to dodati mast i mleko, jos malko viljusko to izraditi.
Na kraju dodati brasno pomesao sa s.b.b ..
Umesiti lepo homogeno testo.Komad testa rastanjite na radnoj povrsini u debljinu 1/2 cm.Casom za sok vaditi krugove kao kada pravimo krofne.
Sredinu svakog kruga izvaditi casom za rakiju(POGLEDAJTE DOLE NA FOTOGRAFIJI KAKO IZGLEDAJU).
Ostatak testa premesiti i ponovo razviti pa opet vaditi casom djevreke.
Malo testo koje ste izvadili casom za rakiju takodje mozete ispeci,jako simpaticno izgledaju...
U vreloj masti ili ulju peci svaki Đevreci sa obe strane da lepo porumene.
Pecene stavljati na ubrus da se visak masnoce iscedi.
Svaki uvaljati u mleveni secer sa dodatkom vanili secera....



Primjedbe

Popularni postovi