KREMPITA
Vec
par godina krempitu pravim po receptu moje tetke Bisere ,dosta sam
recepata isprobala i ovaj mi je bio ubedljivo najbolji od tada ga
nemenjam ,,Hvala teta
,,.......
Potrebno je:2 l mleka,370 gr secera,140 gr brasna,100 gr
gustina,2 vanili secera,10 jaja,1 puding vanila,pakovanje kora za
krempitu....
Kore razviti u velicini tepsije u koju cete izliti krempitu
,koricu koja ce vam biti gore pre
pecenja odmah nozem lagano zaseci na kockice kolika zelite da budu
parcad krempite peci prema uputstvu sa pakovanja....
FIL: 1,7 dcl mleka
staviti da se kuva sa 100 gr secera u plasticnoj ciniji umutiti
zumanca,70 gr secera,vanili secer,gustin,brasno i puding i u to dodati 3
dcl mleka.Umuceno zakuvati u onih 1,7 dcl,skuvati krem i ostaviti ga
sastrane,odmah mutiti belanca prvo ih sama dobro umutiti onda postepeno
dodavati 200 gr secera.Umucena belanca polako odmah dodavajte jednu po
jednu kasiku u skuvan vrel fil i mutite mikserom najmanje brzine.....
U
tepsiju stavite koru istresite fil i od gore stavite onu iseckanu
koru,pospite secerom u prahu.Dobro ohladite....
Primjedbe
Objavi komentar