KNEDLE SA SLJIVAMA ILI PEKMEZOM


POTREBNO JE:1200 gr krompira najbolji je beli brasnjavi,malo soli,300 gr brasna,20 gr masti,1 jaje...

ZA POSIPANJE:1 kasika masti,200 gr mrvica,secer po zelji i cimet.ZA PUNJENJE:sljive,secer,cimet( ili pekmez po zelji ko nevoli sljive,ali onda pekmez treba da bude sto cvrsci)...

Skuvati krompir sa ljuskom u vodi koja je malo posoljena,onda ga oljustiti i odmah izgnjeciti.Kada se malo ohladi dodati prosejano brasno,mast,jaje i malo soli.Umesiti testo pa od njega napraviti jedan deblji valjak debljine kao ruka SLIKA 1.Valjak iseci na delove debljine 1 cm SLIKA 1.Svaki deo oblikovati u kuglicu SLIKA 2...Svaki deo uzeti u ruku malo ga rastanjiti i u sredinu staviti po jednu sljivu u koju se stavi malo secera izmesanog sa cimetom a ako necete sljive onda stavite u svaku jednu kasicicu sto cvrsceg pekmeza SLIKA 3.Sve uglove saviti SLIKA 4 i dobro spoiti i oblikovati lopticu.Ostavljati ih sa strane dok ne zavrsimo sve knedle.Knedle spustati u posoljenu kipucu vodu u vecoj serpi.Kuvati ih oko 10-15 min. tj. dok knedle ne isplivaju na povrsinu.Izvaditi knedle,malo ih ocediti i valjati u mrvice.Mrvice pripremiti tako sto otopimo mast i u njega sipamo mrvice i mesati varjacom na laganoj vatri da se malo proprze paziti da ne izgore.Mrvice onda izmesati sa secerom i malo cimeta ko hoce i valjati knedle .


Primjedbe

Popularni postovi