FERRERO ROCHER



Nebih ja bila ja da ju danas neprobam.Nisam mogla docekati iliti bolje reci moj suprug koji se razocarao kada sam jutros rekla da tortu tek sutra jedemo,posto je tek bila isfilovana.Ove fotke su slikane posto je samo 2 h odstojala u frizideru...
Ovo je jedna bombasticna,kaloricna i jaka tortica.Ako ju budete pravili obavezno koristite maskarpone sir i nutelu onda cete dobiti pravi ukus ove divotice....Receptic sam pronasla na Kulinarici i vec dugo hocu da ju isprobam i evo napokon se nasla na nasem stolu ...

Sastojci za koru se mere casama a to vam je ona casa od 2 dcl....

KORE:
2 čaše šećera,1 čaša oštrog brašna,1 čaša glatkog brašna,1/2 praška za pecivo, 1,5 kasicica sode bikarbone,3/4 čaše kakaa,1 vanilin šećer,2 jaja,1 čaša mleka,1/2 čaše ulja, 1/2 čaše kipuće vode.....CASA OD 2 dcl....

PRELIV ZA KORICE:
1/2 čaše mleka prokuvanog sa 2 kasicice slatkog kaka

KREMA:
400 gr nutelle,500 gr mascarpone sira, 250 gr prženih lešnika(POLA SAMELJITE A POLA SITNO,SITNO NASECKAJTE) , 7-8 napolitanki sa lesnicima samljevenih ili izmrvljenih...

1
U jednoj posudi pomešati suve sastojke.
U drugoj izmiksati jaja i dodati sve mokre sastojke osim kipuće vode.
Pomešati suve i mokre sastojke,u suve sipati mokre i polako mutiti mikserom,na kraju dodati kipuću vodu .
2
Kalup promera otprilike 26 cm obložiti papirom za pečenje,izliti smesu za biskvit,peci na 180 stepeni oko 40 min.
Proveriti cackalicom dali je biskvit pecen,izvaditi ga i ohladiti. Prererazala biskvit na pola ili na tri dela kao sto sam ja uradila.BISKVITI SE MALO MRVE PRILIKOM REZANJA ZATO AKO NISTE SIGURNI MOZETE POSEBNO ISPECI 2-3 KORE TAKO DA IH NEMORATE POSLE REZATI....
3
Kore prilikom filovanja natapati prokuvanim mlekom sa slatkim kakaom.
4
Za kremu mikserom izmiksati prvo sir i nutellu u to dodati lesnike i napolitanke.Od cele kolicine lješnika odvojite 3-4 kasike za ukrašavanje .
Tortu isfilujte i ostavite kreme da celu tortu okolo tanko premazete,pospite lesnicima,ostavite u frizider i posle UZIVAJTE ....

Primjedbe

  1. Drago mi je sto sam pronasla tvoj blog. Imas divnih stvari. Zelim ti puno uspeha u blogovanju i nadam se da cemo se lepo druziti. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti Nale punooooooooooo <3 si......pratim i ja tebe,fantasticne recepte imas,drago mi je da se druzimo....evo ja polako kada imam vremena ubacujem recepte na blog sa moje stranice Slatkisi Sweet House....pusaaaaaaaaaaaaaaaaa

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi