MRAMORNI CHEESE MAFINI
- OVAJ RECEPTIC ME ODUSEVIO PRONASLA SAM GA NA FANTASTICNOJ KULINARICI VIRNITE MALKO ZOCACRO IMA JOS PUNO,PUNO PREDIVNIH RECEPTICA...OBOZAVAM SIR TAKO DA SAM MORALA I OVO DA ISPROBAM A SA JAGODICAMA JE BIO PUN POGODAK....U ORIGINAL RECEPTU SVE SE PECE U FORMI MAFINA ALI JA SAM GA OVAJ PUT PRAVILA U OKRUGLOJ TEPSIJI I SARALA KAO ZEBRA KOLAC,VERUJEM DA SU SVE ZENICE VEC ZEBRU ISPROBALE....
- SUVI SASTOJCI:
- 220 g brasna
- 30 gr kakaa
- 1-2 kasikice kafe
- 1 kasikica sode bikarbone
- 2 kasikice vanili secera
- 150 gr secera
- malo soli
- MOKRI SASTOJCI:
- 70 ml ulja
- 2.5 dl mlake vode
- 2 kasikice limunovog ili narandzinog soka
- BELI DEO:
- 200 g krem sira
- 1 jaje
- malo limunovog soka
- 70 gr secera
- 100 gr naseckane cokolade
U plasticnu zdjelu dodajte krem sir i jaje koji vam moraju biti sobne temperature malko izmesajte viljuskom.U to umesajte secer i malo limunovog soka,sve varjacom sjedinite u glatku masu.Cokoladu iseckanu na sitno dodajte u sir.Ostavite ovo u frizider dok pripremate sledeci deo.
U drugoj plasticnoj zdjeli pomesajte sve suve sastojke :prosejano brasno sa kakaom i sodom bikarbonom,secer,vanili secer i instant kafu.
U suve sastojke dodajte vodu,ulje,limunov sok ili narandzin i sve izmesajte kratko,da dobijete finu masu bez grudvica.
PRIPREMA AKO PRAVITE MAFINE:10-12 korpica za mufinse stavite u kalupe u svaku stavite ravnu kasiku tamne smese,na to kasiku bele smese,pa opet malo tamne smese i na kraju ostatak bele.Stapicem svaki mufin lagano promesajte da dobijete mramornu saru.
PRIPREMA AKO PRAVITE ZEBRA SARU KAO JA:Podmazite kalup 26 cm i pospite ga brasnom,u sredinu kalupa stavite tri kasike tamne mase pa u sredinu tri kasike bele mase pa opet tri kasike tamne i opet tri kasike bele i tako sve do kraja dok ne potrosimo svu masu.
PECI NA 180 C OKO 30 MIN.......
Primjedbe
Objavi komentar