MRAMORNI CHEESE MAFINI

  • OVAJ RECEPTIC ME ODUSEVIO PRONASLA SAM GA NA FANTASTICNOJ KULINARICI VIRNITE MALKO ZOCACRO IMA JOS PUNO,PUNO PREDIVNIH RECEPTICA...OBOZAVAM SIR TAKO DA SAM MORALA I OVO DA ISPROBAM A SA JAGODICAMA JE BIO PUN POGODAK....U ORIGINAL RECEPTU SVE SE PECE U FORMI MAFINA ALI JA SAM GA OVAJ PUT PRAVILA U OKRUGLOJ TEPSIJI I SARALA KAO ZEBRA KOLAC,VERUJEM DA SU SVE ZENICE VEC ZEBRU ISPROBALE....
  • SUVI SASTOJCI:
  • 220 g brasna
  • 30 gr kakaa
  • 1-2 kasikice kafe
  • 1 kasikica sode bikarbone
  • 2 kasikice vanili secera
  • 150 gr secera
  • malo soli
  • MOKRI SASTOJCI:
  • 70 ml ulja
  • 2.5 dl mlake vode
  • 2 kasikice limunovog ili narandzinog soka 
  • BELI DEO:
  • 200 g krem sira
  • 1 jaje
  • malo limunovog soka
  • 70 gr secera
  • 100 gr naseckane cokolade

U plasticnu zdjelu dodajte krem sir i jaje koji vam moraju biti sobne temperature malko izmesajte viljuskom.U to umesajte secer i malo limunovog soka,sve varjacom sjedinite u glatku masu.Cokoladu iseckanu na sitno dodajte u sir.Ostavite ovo u frizider dok pripremate sledeci deo.

U drugoj plasticnoj zdjeli pomesajte sve suve sastojke :prosejano brasno sa kakaom i sodom bikarbonom,secer,vanili secer i instant kafu.

U suve sastojke dodajte vodu,ulje,limunov sok ili narandzin i sve izmesajte kratko,da dobijete finu masu bez grudvica.


PRIPREMA AKO PRAVITE MAFINE:10-12 korpica za mufinse stavite u kalupe u svaku stavite ravnu kasiku tamne smese,na to kasiku bele smese,pa opet malo tamne smese i na kraju ostatak bele.Stapicem svaki mufin lagano promesajte da dobijete mramornu saru.

PRIPREMA AKO PRAVITE ZEBRA SARU KAO JA:Podmazite kalup 26 cm i pospite ga brasnom,u sredinu kalupa stavite tri kasike tamne mase pa u sredinu tri kasike bele mase pa opet tri kasike tamne i opet tri kasike bele i tako sve do kraja dok ne potrosimo svu masu.
PECI NA 180 C OKO 30 MIN.......



Primjedbe

Popularni postovi