LEDENA MALINICA.....
Pravljena po receptu sa bloga,,Torte kolaci Ivanka,, mom dragom u obliku tortice za njegov 44. rodjendan....
Biskvit:
6 jaja
10 kašika šećera
1 vanilin šećer
1,5 dcl. ulja
1,5 dcl. jogurta
15 kasika brašna
1 prašak za pecivo
10 kašika šećera
1 vanilin šećer
1,5 dcl. ulja
1,5 dcl. jogurta
15 kasika brašna
1 prašak za pecivo
Krema od malina:
0,5 kg. malina
2 pudinga od maline ili vanile
5 kasika šećera
2 pudinga od maline ili vanile
5 kasika šećera
Fil:
1 l. mleka
10 kasika šećera
2 vanilin šećera
10 kasika gustina
1 puding vanila
200 gr. margarina
10 kasika šećera
2 vanilin šećera
10 kasika gustina
1 puding vanila
200 gr. margarina
Dekoracija:
200 gr slaga u prahu umucena po uputstvu sa kesice
200 gr slaga u prahu umucena po uputstvu sa kesice
Priprema biskvita:
Umutiti penasto jaja sa šećerom, dodati ostale sastojke i peći u tepsiji dimenzija 35x40 cm, na koji smo predhodno stavili alu-foliju.
Peći na 180 stepeni.
Kad se ohladi, nožem odrezati vrh biskvita, jedan “tanak list” tako da dobijete dva dela biskvita, jedan je duplo deblji, taj stavite na tacnu i pospite sa malo mlakog mleka.
Peći na 180 stepeni.
Kad se ohladi, nožem odrezati vrh biskvita, jedan “tanak list” tako da dobijete dva dela biskvita, jedan je duplo deblji, taj stavite na tacnu i pospite sa malo mlakog mleka.
Za kremu od malina:
Izmiksati maline u blenderu, staviti u mericu i doliti vode da bude sve skupa 0,7 l. Od toga oduzeti 2 dcl. koja ćemo izmešati sa pudingom. Preostalih 0,5 l. stavimo da kuva zajedno sa šećerom. Kad prokuva, umešati puding i skuvati ga...
Kad se malo prohladi preliti po biskvitu, staviti u frizider da se dobro ohladiti.
Kad se malo prohladi preliti po biskvitu, staviti u frizider da se dobro ohladiti.
Fil:
U mleku skuvati sastojke za fil koje smo izmesali sa malo mleka u ohladjen fil dodati margarin.
Na biskvit i maline namazati polovinu kreme, prekriti tankim listom biskvita i premazati ostatkom kreme. Ukrasiti po želji.
Na biskvit i maline namazati polovinu kreme, prekriti tankim listom biskvita i premazati ostatkom kreme. Ukrasiti po želji.
izgleda fantastično :)
OdgovoriIzbriši