Štrudla sa makom

Testo: 800 gr brašna,malko soli,100 gr šećera,2,5 dcl mlakog mleka,2 žumanca,160 gr rastopljenog margarina,korica limuna,1 kocka svežeg kvasca.
Od gore navedenih sastojaka umesiti testo,prvo staviti kvasac u mleko sa malko šećera.Prosejati u jednoj činiji brašno dodati ostatak šećera i so,u to dodati nadošli kvasac,žumanca,rastopljen margarin i narendanu koricu limuna.Umesiti testo i odmah ga podeliti u tri loptice,ostaviti da malo odstoje.Za to vreme napraviti Fil.
Fil:600 gr mlevenog maka izmešati sa 200 gr šećera i 2 kašike meda,dodati i narendanu koricu limuna i limunovog soka,to sve pofuriti sa 2 dcl prokuvanom mleka.
Svaku lopticu ŠTO TANJE rastanjiti i premazati filom koji smo podelili na tri dela,uviti štrudle i stavljati ih u podmazanu tepsiju.Ostaviti štrudle 1 h da se dižu prekrivene krpom.Premazati ih jajetom i peći na 200 C. da porumene.

Primjedbe

Popularni postovi