TORTA OD JAGODA
Pravila sam ovu laganu tortu sa nasim domacim jagodama iz basce,ovo je standardna zuta korica,vanili krema i voce,cesto pravim ovakve torte ali ovaj put sam radila po receptu sa bloga MAJINA KUHINJA probajte torta je jako velika,ukusna i brzo se pravi odlicna za ove letnje dane......
Kora:6 jaja,18 kasika secera,18 kasika brasna,12 kasika vrele vode,1 prasak za pecivo,2 kasike ulja...Za koru odvojiti belanca od zumanaca.Umutiti prvo dobro belanca sa secerom,pa dodavati jedno po jedno zumance.Zatim dodati vrelu vodu,ulje i brasno pomesano sa praskom za pecivo,pa lagano sjediniti smesu.Izliti je u pleh(35x25)oblozen papirom i peci u zagrejanoj rerni na 180C 30min.Kada se kora ohladi preseci je vodoravno,da se dobiju dve kore......
Fil I:
1l.mleka,200gr.secera,2 jaja,80gr.gustina,80gr.pud inga od vanile,250gr.margarina,1kg .jagoda.... Za fil I izmutiti gustin,prasak za puding i jaja sa 2dcl.mleka,a ostatak mleka,8dcl.staviti da provri sa secerom.U vrijuce mleko sipati umucenu smesu od jaja,gustina i pudinga,pa skuvati fil.Kada se ohladi,sjediniti ga sa umucenim margarinom.Za fil II umutiti slag sa kiselom vodom.
Jagode oprati,dobro ocediti,iseckati na komadice,pa filovati tortu......
Jagode oprati,dobro ocediti,iseckati na komadice,pa filovati tortu......
Fil II:250gr.slaga,4dcl.kisele vode,100gr.krupnije mlevenih lesnika za posipanje..... Na prvu koru naneti 1/2 fila I,poredjati 1/2kg.iseckanih jagoda,pa 1/2fila II.Staviti drugu koru,pa
ponoviti postupak.Odgore posuti sa krupnije seckanim lesnicima.
ponoviti postupak.Odgore posuti sa krupnije seckanim lesnicima.
Primjedbe
Objavi komentar