BAZGOLADA




Moj dragi  se odusevio ukusom i mirisom ove bazgolade.Ovaj fantastican recept sam jos davno pronasla na Kulinarici ali nikako da ga isprobam i evo konacno je dosao na red......

SASTOJCI:
1 kg očišćenih jagoda, 5 cvetova bazge,750 gr šećera ,1 limun-sok ,1 vrecica zelatine

Očistiti jagode, narezati ih na komade,dodati šećer i staviti na kuvanje.

Izmešati želatin sa 2 kasike šećera i raditi po uputstvu na vrećici.Dodati u jagode kada zelatina nabubri.

Dodati sok jednog limuna,odvojene od stabljike i oprane cvetiće bazge.

Kada zavri kuvati još 3-5 minuta uz povremeno skidanje pene.(JA SAM KUVALA DZEM OKO 20 MIN,POSTO SU JAGODE DOSTA PUSTILE SOKA).....Mozda ce vama biti potrebno da dzem kuvate manje od 20 min. to sve zavisi kakve su jagode zato vi nakon 10 min kuvanja stavite na tanjurić pekmez da proverite gustinu,treba se zgusnuti nakon par sekundi.

Vruće puniti u tople staklenke,koje su sterilisane zajedno sa poklopcima u rerni na 100 stepeni,zatvoriti ih i na 5 minuta okrenuti naopako. Kad prođe tih 5 minuta vratiti staklenke u normalan položaj.

Ako slučajno poželite raditi taj pekmez,a bazga je već odavno ocvala možete umjesto cvetića staviti 1 dcl sirupa od bazge.Jagode nemojte miksat nego ih izgnječite viljuškom tako da vam se vide i osete komadići jagoda.

Primjedbe

Popularni postovi