USKRSNJI VENCICI I ZEMICKE PUNJENJE KUVANIM JAJIMA
Kada kuvamo jaja za Uskrs uglavnom se desi da nam neko jaje pukne,sva ta jaja mozete da iskoristite za Uskrsnji dorucak tako sto ce te ih umotati u testo u obliku zemicke ili napraviti malene vencice i u sredinu staviti jaja.Verujte mi fantasticno i veselo ce izgledati na stolu uz kuvanu sunku,ren,mladi luki ostala sarenkasta jaja......
TESTO:2
dcl mleka,1 dcl vode,1/2 kocke svezeg kvasac,pola velike
kasike secera,1 kasika soli
ovo sve izmesati sa jednom kasikom brasna pa ostaviti da kvasac
krene.Onda u to dodati pola dcl jogurta,1 dcl ulja i sve to umesiti sa
700 gr brasna koji se proseje zajedno sa pola praska peciva.Umesiti testo i ostaviti da naraste.
Kada vam testo naraste po zelji pravite dali zemicke ili vencice ali najbolje je i jedno i drugo ja uvek tako radim.
Za zemicke otkidajte komade testa rukom,rastanjite testo na dlanu u sredinu stavite kuvano i oljusteno jaje,testo prstima zatvorite i taj zatvoreni deo stavite da vam bude na podmazanoj tepsiji,zemicke premazite jajetom.
Kada pravite vencice otkidajte dva manja komada testa,rastanjite ih u duge prutice i upletite ih jedno oko drugoga,krajeve spojite ukrug dobro da vam se neotvore,sredina ce vam ostati prazna,slazite ih u podmazanu tepsiju,premazite jajetom i sarenim mrvicama.Stavite peci na 200 C...
U vencice pre jela stavite po jedno sareno jaje u ljusci...
Primjedbe
Objavi komentar