BRONHI ŠNIT TORTA

Fantasticna tortica po Minjinom receptu,prvenstveno me je izgled privukao ali kada sam probala ovu torticu odmah me je na prvu kupila...Za Uskrsnje praznike pravila sam tri kremasta kolaca a moj dragi kaze da mu ovaj zauzima 1 mesto.....

Potrebno za koru:
  • 8 belanaca
  • prstohvat soli
  • 8 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 puna kašika gustina
  • 2 kašike kakaa
  • 2 kašičice sirćeta
Fil:
  • 500 ml mleka
  • 100 g bronhi bombona
  • 8 žumanaca
  • 2 pudinga od vanile
  • 120 ml slatke pavlake
  • 100 g margarina
  • 50 g čokolade
U 400 ml mleka staviti bronhi bombone. Na umerenoj temperaturi kuvati dok se bombone ne istope. Sjediniti žumanca, puding i mleko zatim sipati u mleko gde su se prethodno istopile bombone. Skuvati fil i ohladiti zatim dodati maslac, umutiti, a onda i slatku pavlaku koju smo prethodno umutili. Sve zajedno izmiksati. Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati istopljenu čokoladu a drugi  ostaviti u originalu.
Patišpanj pripremite tako što belanca umutite sa prstohvatom soli zatim postepeno dodate šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šam. Lagano umešati brašno i gustin a onda dodati i sirće i takođe lagano promešati. Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati kakao.
Pleh veličine 30 x 40 cm pokriti papirom za pečenje. Jednu smesu nanesite tačno na polovinu pleh zatim drugu smesu na ostatak pleha.

Peći na 180 °C 10-12 minuta ili zavisno od vaše rerne. Patišpanj ohladiti zatim ga podeliti na svetli i tamni deo a onda i njih iseći na pola tako da dobijete dva svetla dela dimenzija 10 x 30 cm i dva tamna dela 10 x 30 cm.

Na tacnu staviti prvo svetlu koru, zatim polovinu svetlog fila, onda tamnu koru, polovinu tamnog fila, zatim opet svetlu koru, svetli fil, tamnu koru i završiti tamnim filom. Ukrasiti rendanom cokoladom...

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi