Medeno srce

Mera je šolja od 2 dcl.

Pomešati 2,5 šolje brašna, 1,5 šolju šećera, 2 kesice cimeta,1 kašika kakaa.Sve ove sastojke izmešati u jednoj činiji.

U drugu činiju staviti 1,5 šolju kisele vode,1 šolju pekmeza od kajsije,izmešati kašikom i u to dodati 2 kašičice sode bikarbone.Ovo sve dodati u suve sastojke,dobro izmešati sa varjačom.

Tepsiju 35*25 podmazati sa masti i posuti brašnom.

Pola smeše za testo izliti u tepsiju i peći oko 15 min. na 200 C da se uhvati od gore korica.

Otopiti 8 kašika pekmeza od kajsije i 100 gr čokolade.

Izvaditi testo iz rerne i premazati sa otopljenim pekmezom i čokoladom.Preko toga ravnomerno preliti ostatak smeše za testo.

Peći još 15-tak min.

Glazura:100 GR čokolade,3 kašike ulja otopiti i preliti preko ohlađenog kolača.

Imam ja neki moj receptić za Medeno srce koje godinama pravim ali ovaj put sam isprobala receptić sa bloga domaćirecepti.net ....



 

Primjedbe

  1. Thank you for being a beacon of wisdom and a source of inspiration for your readers.

    OdgovoriIzbriši
  2. Thanks for being a constant source of learning and growth.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi