Medeno srce

Mera je šolja od 2 dcl.

Pomešati 2,5 šolje brašna, 1,5 šolju šećera, 2 kesice cimeta,1 kašika kakaa.Sve ove sastojke izmešati u jednoj činiji.

U drugu činiju staviti 1,5 šolju kisele vode,1 šolju pekmeza od kajsije,izmešati kašikom i u to dodati 2 kašičice sode bikarbone.Ovo sve dodati u suve sastojke,dobro izmešati sa varjačom.

Tepsiju 35*25 podmazati sa masti i posuti brašnom.

Pola smeše za testo izliti u tepsiju i peći oko 15 min. na 200 C da se uhvati od gore korica.

Otopiti 8 kašika pekmeza od kajsije i 100 gr čokolade.

Izvaditi testo iz rerne i premazati sa otopljenim pekmezom i čokoladom.Preko toga ravnomerno preliti ostatak smeše za testo.

Peći još 15-tak min.

Glazura:100 GR čokolade,3 kašike ulja otopiti i preliti preko ohlađenog kolača.

Imam ja neki moj receptić za Medeno srce koje godinama pravim ali ovaj put sam isprobala receptić sa bloga domaćirecepti.net ....



 

Primjedbe

Popularni postovi