PITA SA BUNDEVOM

POTREBNO JE:1 kg narendane bundeve(500 gr za jednu piti i drugih 500 gr za drugu pitu) i secer po ukusu za posipanje.....

KORE: 700 gr brasna istresti u plasticnu zdelu malo posoliti,dodati 4 kasike ulja i sve lagano umesiti sa 3,5-4 dcl tople vode(to sve zavisi kakvo je brasno ja uvek koristim tip 400).Kada se umesi testo podeli na dve jufke i onda svaku posebno jos mesiti malo.Kada su umesene svaku sa oklagijom razviti malo u krug i premazati sa uljem i ostaviti pola sata da stoje...
Onda uzeti prvu koru i malo ju rukama lagano razvuci pa je staviti na sredinu stola na koji smo stavili casap,krajeve kore lagano vucemo u krug oko stola dok se sve ne razvuce,zadebljale krajeve odrežite ,posuti sa uljem i staviti nadev tako sto se po celoj kori rasporedi narendana bundeva 500 gr,pospe se sve sa secerom po zelji.
Kore se uviju prema sredini sa jedne i druge strane,stave se u tepsiju, pospu se jos od gore sa uljem i peku se na 200 stepeni...Gotovu pitu posuti secerom u prahu...



Primjedbe

Popularni postovi