DEDIN BRK SA MAKOM..... .

ZA KORE:450 gr brasna,180 gr margarina sobne temperature,4 zumanca,3 kasike kisele pavlake,5 kasika secera,1 dcl mlakog mleka,25 gr svezeg kvasca,1 vanili secer,na vrh noza soli.

ZA PUNJENJE:6 velikih kasika pekmeza od sljive ili kajsije a moze i bilo koji drugi. 

ZA NADEV:4 belanca,300 gr mlevenog maka,1 supena kasika pekmeza,150 gr secera u prahu rendana kora limuna. 
ZA GLAZURU:100 gr cokolade 50 gr margarina. 
ZA POSIPANJE:secer u prahu........
U 1 dcl mlakog mleka razmrviti kvasac,kasicicu secera i sol,ostaviti da se malo dize.Brasno pomesati sa secerom i dodati naseckan margarin,izmrviti to rukama i dodati ostale sastojke i na kraju kvasac,ako se lepi treba dodati jos malkice brasna da testo bude meko.Podeliti testo odmah na 3 dela.Svaku kuglicu razviti u pravougaonik pa krajeve sa jedne i druge strane namazati sa pekmezom(ali ostaviti u sredini jedno 3 cm ne namazano) ,zarolamo sa jedne i sa druge strane testo prema unutra do onog dela koji nismo namazali(u taj deo od tih 3 cm cemo staviti posle nadev).Isto uradimo i sa ostale dve kuglice,pa ih svaku premestimo odmah u tepsiju.Kada ih stavimo u tepsiju onda stavljamo u sredinu nadev. NADEV:Belanca cvrsto ulupati,pa dodati secer,mak i pekmez.Sa ovim puniti. Ostaviti da odstoji 25 min. i onda peci na 170 stepeni oko 30 min.Kada se ispeku ostaviti da se potpuno ohlade i onda preko nadeva premazati glazuru od cokolade a okolo posuti secer u prahu.

Primjedbe

Popularni postovi