PAHULJASTE KIFLICE


Morate probati ove fantasticne,meke kiflice koje se brzo prave a jos brze nestanu,nemogu da vam opisem kako je cela kuca zamirisala dok su se peckale u rerni.
Posto je vec juce smazan sladoled a kako ja izgleda nemogu bez rerne i slatkisa i slanisa morala sam po ovoj vrucini da napravim ove kiflice po receptu sa Kulinarike fantasticne autorice TANJE 1234....

POTREBNO JE: 200 gr masti,2 dcl jogurta,oko 500 gr brašna,1 kašika šećera,1 kašikica soli,1 jaje,1 prašak za pecivo,pekmez ja sam koristila domaci od visnje,vanili secer i secer u prahu.....

Umutiti mast sa šećerom i jajetom pa dodati jogurt,pecivo, brašno i so,kad se testo umesi biće lepo i kompaktno i jako se lepo razvlači.
Testo podeliti na 2 dela,pobrašnjaviti podlogu gde ćete izručiti testo,rastanjiti ga oklagijom u krug i podeliti testo na željenu veličinu kolke će vam kiflice biti,puno su lepše kad su male,staviti na svaku po malo pekmeza i smotati je,ređati ih u podmazan pleh i peći.
Kad počnu da rumene izvadite ih iz rerne,moraju da ostanu skoro pa bele,kad su pečene uvaljati ih u prah šećer pomešan sa vanil šećerom.

Primjedbe

Popularni postovi