BINGO TORTA

Jedna brzinska tortica pravljena po receptu sa Kulinarike.
POTREBNO JE:
5 pudinga od vanilije
1,5 l mleka
200 g šećera
250 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
300 g petit keksa
400 g jaffa keksa
200 g piškota
500 ml slatke pavlake
voće po izboru..... Ukuvati pudinge od vanilije u mleko u koje smo dodali šećer. Ohladiti mješajući da se ne stvori korica.
2
Izmiksati ohlađen puding sa margarinom. Odvojite 1/3 kreme i dodati u nju naribanu čokoladu te dobro promiješati.
3
Na tacnu složiti jedan red petit keksa umočenih u mleko. Premazati polovinom žutog fila.
4
Na kremu složiti jaffa keks tako da je čokoladni deo okrenut prema dole. Premazati kremom sa čokoladom.
5
Na čokoladnu kremu slagati piškote namočene u mleko i prekriti ostatkom žutog fila.
6
Na ovaj fil po želji može se staviti voće ja sam stavila iscepane visnje samo moram napomenuti da visnje treba sitno iseckati meni je bilo malo teze da ravno isecem kolac bas zbog celih visanja...
7
Dekorisati cjelu tortu sa umucenom slatkom pavlakom i dobro je u frizideru ohladiti.

Primjedbe

Popularni postovi