RAFAELO KOCKE SA JAGODAMA
Pre par dana pravila sam ove rafaelo kocke.
Za nepce jako zanimljiva kombinacija ukusa jagoda i kokosa.
Recept sam pronasla na fantasticnom blogu MAMINA JELA ,morala sam ga isprobati i moram vam priznati da je ovo stvarno dobitna kombinacija.
Ovo vam je predlog od mene sta da napravite za sutra a ja odos muckati nesto novo od jagodica....
KORA:
5 belanaca
5 kašika šećera
2 kašike brašna
100 gr. kokosa
1 kašikica praška za pecivo
3 dcl. hladnog mleka za prelivanje pečene kore
ZUTI FIL:
1/2 l. mleka
5 kašika gustina ili brašna
5 žumanaca
2 vanilin šećera
7 kašika šećera
200 gr. maslaca ili margarina(JA SAM DODALA CELI MARGARIN)
100 gr. šećera u prahu
FIL OD JAGODA:
500 gr. jagoda
200 gr. šećera
2 pudinga od jagode
2,5 dcl. vode
DEKORACIJA:
2 šlaga ili 200 ml slatke pavlake
PRIPREMA:
Umutiti belanca i šećer u čvrst sneg, umešati brašno, kokos i prašak za pecivo i peći u podmazanoj i brašnom posutoj tepsiji dimenzija 20x30 cm. oko 15 minuta na 180 stepeni. Vruću koru, čim se izvadi iz rerne, preliti hladnim mlekom. Ostaviti da kora dobro upije mleko pa tek onda filovati.
ZUTI FIL:
Umutiti žumanca, gustin, šećer i vanilin šećer sa malo mleka i zakuvati u vrelo mleko. Kuvati nekoliko minuta uz mešanje pa ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu pa sjediniti sa filom tako što dodajete postepeno fil u maslac stalno muteći mikserom.
FIL OD JAGODA:
Jagode malo izmiksati u blenderu da ostanu sitniji komadići pa staviti da se kuvaju sa šećerom. Kuvati na jačoj vatri oko 5 minuta. Od 2,5 dcl vode odvojiti malo da se umuti puding, dodati i kašiku šećera, a ostatak vode sipati u jagode. Kada prokuva dodati puding i kuvati minut-dva. Kada se malo prohladi, posle nekoliko minuta, sipati preko kore. Ostaviti da se dobro ohladi i stegne pa naneti i žuti fil.
Gore staviti dva umucena šlaga ili 200 ml umucene slatke pavlake.
KORA:
5 belanaca
5 kašika šećera
2 kašike brašna
100 gr. kokosa
1 kašikica praška za pecivo
3 dcl. hladnog mleka za prelivanje pečene kore
ZUTI FIL:
1/2 l. mleka
5 kašika gustina ili brašna
5 žumanaca
2 vanilin šećera
7 kašika šećera
200 gr. maslaca ili margarina(JA SAM DODALA CELI MARGARIN)
100 gr. šećera u prahu
FIL OD JAGODA:
500 gr. jagoda
200 gr. šećera
2 pudinga od jagode
2,5 dcl. vode
DEKORACIJA:
2 šlaga ili 200 ml slatke pavlake
PRIPREMA:
Umutiti belanca i šećer u čvrst sneg, umešati brašno, kokos i prašak za pecivo i peći u podmazanoj i brašnom posutoj tepsiji dimenzija 20x30 cm. oko 15 minuta na 180 stepeni. Vruću koru, čim se izvadi iz rerne, preliti hladnim mlekom. Ostaviti da kora dobro upije mleko pa tek onda filovati.
ZUTI FIL:
Umutiti žumanca, gustin, šećer i vanilin šećer sa malo mleka i zakuvati u vrelo mleko. Kuvati nekoliko minuta uz mešanje pa ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu pa sjediniti sa filom tako što dodajete postepeno fil u maslac stalno muteći mikserom.
FIL OD JAGODA:
Jagode malo izmiksati u blenderu da ostanu sitniji komadići pa staviti da se kuvaju sa šećerom. Kuvati na jačoj vatri oko 5 minuta. Od 2,5 dcl vode odvojiti malo da se umuti puding, dodati i kašiku šećera, a ostatak vode sipati u jagode. Kada prokuva dodati puding i kuvati minut-dva. Kada se malo prohladi, posle nekoliko minuta, sipati preko kore. Ostaviti da se dobro ohladi i stegne pa naneti i žuti fil.
Gore staviti dva umucena šlaga ili 200 ml umucene slatke pavlake.
Odlicna kombinacija...ukus savrsen..hvala na receptu
OdgovoriIzbrišiNema na cemu imenjakinjo drago mi je da ti se dopada,sa ovom kombinacijom nikada nemozes pogresiti svi ovo obozavaju :) pozdravvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
Izbrišipravimmmm ga obaveznoo pozzzzzzz
OdgovoriIzbrišijesi pravila,kako ti se dopada....
Izbriši