KIDY TORTA


KIDY TORTA......Fantasticna,kremasta Kidy tortica pravljena po receptu sa bloga Minjine kuhinjice.Torta sadrzi kako i samo ime kaze Kidy cokoladice koje se odlicno stapaju sa malinama koje takodje idu u torticu.Torta je bozanstvena,probajte ja je vec dugo merkam i konacno je dosla na red.Ja sam ju ukrasila slagom,topljenom cokoladom i komadicima Kidy cokoladica......Potrebno za 3 patišpanja :

12 belanaca
3 žumanca
12 kašika šećera
150 g crne čokolade
6 kašika brašna
Fil:

9 žumanaca
9 kašika šećera
5 kašike brašna
400 ml mleka
125 g maslaca
125 g margarina
100 g mlevene plazme
5 kidy mlečnih čokoladica
I još treba:

3 kesice šlaga sa ukusom slatke pavlake
250 ml mleka
300 g malina
Patišpanj: 4 belanca izmiksati sa postepenim dodavanjem 4 kašike šećera u čvrst šam zatim dodati jedno žumance. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g sitno rendane čokolade. Smesu sipati u pleh veličine 25 x 25 cm ili u okrugli veličine 26 cm. Peći na 200 °C oko 13 minuta ili zavisno od vaše rerne. Na isti način pripremiti i preostala dva patišpanja.

Fil: 100 ml mleka sjediniti sa žumancima i brašnom, zatim dodati u preostalih 300 ml mleka koje smo prethodno sjedinili sa šećerom i stavili da provri. Skuvati fil, zatim ga ohladiti i u njega dodati umućen margarin i maslac, mlevenu plazmu i sitno seckane kidy čokoladice. Ako je toplo vreme, pre neko što ih iseckate stavite malo u frižider da se stegnu, a možete povećati količinu kao što je u originalnom receptu na 10 komada.

Šlag umutiti sa mlekom zatim lagano umešati maline.

Na prvi patišpanj naneti polovinu fila, zatim polovinu šlaga. Staviti drugi patišpanj i ponoviti postupak filovanja i završiti trećim patišpanjom. Tortu ukrasiti po želji i dobro ohladiti pre služenja.

Primjedbe

Popularni postovi