KREMASTI KOLAC SA JAGODAMA

 Evo napokon da napravim prvi kolac sa nasim jagodicama iz basce,ovo je kolac ali meni jako lici na torticu.Pravila sam ga po receptu sa bloga MAMINA JELA koji obozavam.Recept je fantastican zato sto nema pecenja korica.....











SASTOJCI:


1. FIL:
2 pudinga od jagode
6 dcl. mleka
7 kašika šećera
2 kašike kisele pavlake


2 FIL:
5 dcl. slatke pavlake
400 gr. jagoda
5 kašike šećera
10 gr. želatina u prahu + 1 dcl vode

2 šlaga ili šlag krema
oko 200 gr. petit keksa za podlogu

PRIPREMA:

Skuvati puding i u topao umešati kiselu pavlaku.

Želatin staviti u vodu da nabubri pa ga posle desetak minuta zagrejati da se otopi. Mozete staviti šoljicu sa želatinom u mikrotalasnu i ugrejati a mozete i u manjoj serpici na ringli,samo pazite da neprokuva.

Jagode izmiksati u blenderu pa dodati u čvrsto umućnu slatku pavlaku sa šećerom. Ručno izmešati, pa dodati i istopljen želatin.

Keks natopiti u mleku, preko sipati puding. Kada se ohladi staviti smesu od slatke pavlake, jagoda i želatina. Ostaviti nekoliko sati u frižider da se stegne.
Na kraju staviti i šlag.

Primjedbe

Popularni postovi