TORTA OD JAGODA


  Pravila sam ovu laganu tortu sa nasim domacim jagodama iz basce,ovo je standardna zuta korica,vanili krema i voce,cesto pravim ovakve torte ali ovaj put sam radila po receptu sa bloga MAJINA KUHINJA probajte torta je jako velika,ukusna i brzo se pravi odlicna za ove letnje dane......
Kora:6 jaja,18 kasika secera,18 kasika brasna,12 kasika vrele vode,1 prasak za pecivo,2 kasike ulja...Za koru odvojiti belanca od zumanaca.Umutiti prvo dobro belanca sa secerom,pa dodavati jedno po jedno zumance.Zatim dodati vrelu vodu,ulje i brasno pomesano sa praskom za pecivo,pa lagano sjediniti smesu.Izliti je u pleh(35x25)oblozen papirom i peci u zagrejanoj rerni na 180C 30min.Kada se kora ohladi preseci je vodoravno,da se dobiju dve kore......
 Fil I:
1l.mleka,200gr.secera,2 jaja,80gr.gustina,80gr.pudinga od vanile,250gr.margarina,1kg.jagoda.... Za fil I izmutiti gustin,prasak za puding i jaja sa 2dcl.mleka,a ostatak mleka,8dcl.staviti da provri sa secerom.U vrijuce mleko sipati umucenu smesu od jaja,gustina i pudinga,pa skuvati fil.Kada se ohladi,sjediniti ga sa umucenim margarinom.Za fil II umutiti slag sa kiselom vodom.
Jagode oprati,dobro ocediti,iseckati na komadice,pa filovati tortu...... 
Fil II:250gr.slaga,4dcl.kiselevode,100gr.krupnije mlevenih lesnika za posipanje..... Na prvu koru naneti 1/2 fila I,poredjati 1/2kg.iseckanih jagoda,pa 1/2fila II.Staviti drugu koru,pa
ponoviti postupak.Odgore posuti sa krupnije seckanim lesnicima.

Primjedbe

Popularni postovi