CHEESE CAKE


Preukusan,lagan Cheese cake pravila sam ga po receptu sa Kulinarike.

Sastojci:

300 gr Plazma keksa
5 kašika mleka
180 gr maslaca ili margarina


Beli fil:
1 kom Ella sira (450 gr)
1 krem fix
1 vanilin šećer
50 ml. vode
1 želatin (10 gr.)
500 ml biljne pavlake (Meggle)
220 gr šećera u prahu


Voćni fil:
450 gr. crvenog voća ( maline,kupine,visnje ili mix)
100 ml. vode
1 želatin (10 gr.)
50 ml. vode za želatin
4 kašike šećera


Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10 min.

 Jedan želatin takođe ostaviti da nabubri 10 min. u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostaviti da se ohladi.
Istopiti margarin ili maslac i umutiti mikserom sa mlevenim plazma keksom i mlekom. Smesa će biti prilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm). Ostaviti u frižider da se stegne dok mutite beli fil.

Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fix. U tu smesu zatim dodajte sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Želatin ostavite da nabubri 10 min. i zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi (nikako da provri). Pomešati ga sa malo ove bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati. 
Beli fil utisnite u kalup preko plazme. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.
Kada se crveni fil ohladio, rasporedite ga lagano preko belog fila.
Ostaviti u frižideru da odstoji 6 do 8 sati u kalupu. Lagano nožem odvojite kolač od kalupa.

Primjedbe

Popularni postovi