RAFAELO KOCKE SA JAGODAMA




Pre par dana pravila sam ove rafaelo kocke.

Za nepce jako zanimljiva kombinacija ukusa jagoda i kokosa.

Recept sam pronasla na fantasticnom blogu MAMINA JELA ,morala sam ga isprobati i moram vam priznati da je ovo stvarno dobitna kombinacija.

Ovo vam je predlog od mene sta da napravite za sutra a ja odos muckati nesto novo od jagodica....

KORA:
5 belanaca
5 kašika šećera
2 kašike brašna
100 gr. kokosa
1 kašikica praška za pecivo
3 dcl. hladnog mleka za prelivanje pečene kore

ZUTI FIL:

1/2 l. mleka
5 kašika gustina ili brašna
5 žumanaca
2 vanilin šećera
7 kašika šećera
200 gr. maslaca ili margarina(JA SAM DODALA CELI MARGARIN)
100 gr. šećera u prahu

FIL OD JAGODA:

500 gr. jagoda
200 gr. šećera
2 pudinga od jagode
2,5 dcl. vode

DEKORACIJA:

2 šlaga ili 200 ml slatke pavlake

PRIPREMA:

Umutiti belanca i šećer u čvrst sneg, umešati brašno, kokos i prašak za pecivo i peći u podmazanoj i brašnom posutoj tepsiji dimenzija 20x30 cm. oko 15 minuta na 180 stepeni. Vruću koru, čim se izvadi iz rerne, preliti hladnim mlekom. Ostaviti da kora dobro upije mleko pa tek onda filovati.

ZUTI FIL:

Umutiti žumanca, gustin, šećer i vanilin šećer sa malo mleka i zakuvati u vrelo mleko. Kuvati nekoliko minuta uz mešanje pa ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu pa sjediniti sa filom tako što dodajete postepeno fil u maslac stalno muteći mikserom.

FIL OD JAGODA:

Jagode malo izmiksati u blenderu da ostanu sitniji komadići pa staviti da se kuvaju sa šećerom. Kuvati na jačoj vatri oko 5 minuta. Od 2,5 dcl vode odvojiti malo da se umuti puding, dodati i kašiku šećera, a ostatak vode sipati u jagode. Kada prokuva dodati puding i kuvati minut-dva. Kada se malo prohladi, posle nekoliko minuta, sipati preko kore. Ostaviti da se dobro ohladi i stegne pa naneti i žuti fil.

Gore staviti dva umucena šlaga ili 200 ml umucene slatke pavlake.


Primjedbe

  1. Odlicna kombinacija...ukus savrsen..hvala na receptu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na cemu imenjakinjo drago mi je da ti se dopada,sa ovom kombinacijom nikada nemozes pogresiti svi ovo obozavaju :) pozdravvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

      Izbriši

Objavi komentar

Popularni postovi