BAKLAVA SA VISNJAMA
ZA SVE VAS KOJI JOS NISTE PROBALI OVU
FANTASTICNU BAKLAVU EVO RECEPTIC............
POTREBNO JE:500 gr tankih kora,oko 1 kg visanja,4 jaja,1 solju za belu kafu secera,1 solju ulja,1 solju jogurta,1 prasak za pecivo....
Za preliv se dobro umuti 4 jaja,posebno u jednoj posuti zumanca sa pola secera i posebno u drugoj posudi belanca sa drugom polovinom secera.Kada se sve umuti spoiti zumanca sa belancima onda u to dodavati ulje,jogurt i prasak za pecivo i polako mutiti mikserom....
Kore pre pocetka filovanja prebrojati i podeliti na dva ista dela....
Tepsiju podmazati i slagati prvi deo kora jednu po jednu svaku koru premazati sa 3 kasike preliva.Zadnju koru ne premazivati nego na nju staviti po celoj povrsini visnje onda nastaviti sa slaganjem druge polovine kora opet svaku koru mazati sa 3 kasike preliva i poslednju premazati,baklavu mozete ako hocete odmah iseci na kocke....
Peci na 200 stepeni da porumeni....gotovu baklavu cim izvadimo iz rerne preliti sa sirupom koji mora da bude hladan,onda prekriti baklavu drugom tepsijom da se upari....
SIRUP:2 solje za belu kafu vode,2 solje za belu kafu secera,prokuvati i ohladiti....
POTREBNO JE:500 gr tankih kora,oko 1 kg visanja,4 jaja,1 solju za belu kafu secera,1 solju ulja,1 solju jogurta,1 prasak za pecivo....
Za preliv se dobro umuti 4 jaja,posebno u jednoj posuti zumanca sa pola secera i posebno u drugoj posudi belanca sa drugom polovinom secera.Kada se sve umuti spoiti zumanca sa belancima onda u to dodavati ulje,jogurt i prasak za pecivo i polako mutiti mikserom....
Kore pre pocetka filovanja prebrojati i podeliti na dva ista dela....
Tepsiju podmazati i slagati prvi deo kora jednu po jednu svaku koru premazati sa 3 kasike preliva.Zadnju koru ne premazivati nego na nju staviti po celoj povrsini visnje onda nastaviti sa slaganjem druge polovine kora opet svaku koru mazati sa 3 kasike preliva i poslednju premazati,baklavu mozete ako hocete odmah iseci na kocke....
Peci na 200 stepeni da porumeni....gotovu baklavu cim izvadimo iz rerne preliti sa sirupom koji mora da bude hladan,onda prekriti baklavu drugom tepsijom da se upari....
SIRUP:2 solje za belu kafu vode,2 solje za belu kafu secera,prokuvati i ohladiti....
Primjedbe
Objavi komentar