KROFNE
Danas
je nasem sinu Marku imendan i od svih mogucih torti i kolaca on je
izrazio zelju da mu napravim krofne i morala sam,ovaj put sam pravila
krofne po receptu sa bloga COOKING BY MIRJANA i krofne su
fenomenalneeeeeeeeeeeeeeeeeeee,evo
prebacila sam recept pa probajte,jedina je razlika u
tome sto ja modlu za vadjenje krofni umacem u mesavinu ulja i
vode......
TESTO:
3 zumanjca,
500 ml toplog mlijeka,
1,5 kasika secera,
1 kasika ruma,
1 vrecica vanilin-secera,
150 gr margarina,
750gr brasna,korica limuna,
25gr svjezeg kvasca.....ulje za przenje .......
1,5 kasika secera,
1 kasika ruma,
1 vrecica vanilin-secera,
150 gr margarina,
750gr brasna,korica limuna,
25gr svjezeg kvasca.....ulje za przenje .......
U manju posudu rastopiti
kvasac sa malo mlijeka,dodati kasicicu secera i ostaviti na toplo da se
aktivira.
U posudu za mijesenje staviti prosijano brasno,secer,rendanu koricu limuna.Otopiti maslac,prohladiti,pa dodati zumanjke,aktivirani kvasac,rum i ostatk mlijeka i sve zamijesiti.Dobro izraditi tijesto da ne bude ljepljivo,a mekano i elasticno.Gotovo tijesto ostaviti na toplom mijerstu da udupla volumen.
U posudu za mijesenje staviti prosijano brasno,secer,rendanu koricu limuna.Otopiti maslac,prohladiti,pa dodati zumanjke,aktivirani kvasac,rum i ostatk mlijeka i sve zamijesiti.Dobro izraditi tijesto da ne bude ljepljivo,a mekano i elasticno.Gotovo tijesto ostaviti na toplom mijerstu da udupla volumen.
Istresti tijesto
na pobrasnjenu povrsinu i lagano oklagijom preci preko da se dobije
tijesto debljine 1.5 cm.
Pre par meseci sam videla na jednom sajtu ali
sada nikako nemogu da nadjem na kom da zenica modlu sa kojom vadi krofne
umace u mesavinu vode i ulja,tako sam i ja uradila u tanjur sam stavila
1/2 dcl vode i 1 supenu kasiku ulja izmesala sam i svaki put pre nego
sto izvadim sa modlom krofnu modlu umociti u mesavinu ulja i vode,tako
ce se dobiti prilikom pecenja ovaj prsten....
Krofne vaditi i stavljati
na stoljnjak koji se malo pospe brasnom,krofne pokriti krpom i ostaviti
da rastu 15 min.U serpi ugrejati pola litre ulja i na umerenoj vatri
peci krofne tako da sada kada ih spustate u ulje stavljate onu stranu
koja vam je bila gore.GOTOVE SLAGATI NA SALVETU DA SE ISCEDI VISAK
MASNOCE....pUNITI PO ZELJI ILI POSUTI SECEROM U PRAHU....
Primjedbe
Objavi komentar