PUNJENI STAPICI
Zanimljive punjene
stapice odlicne za sve ljubitelje dizanih testa.
Mozete ih puniti sa
sastojcima po ukusu i zelji....
TESTO:500 ml mleka,1 svezi kvasac,1
kasicica secera,2 kasicice soli,2 dcl ulja,900 gr do 1 kg brasna tip
400.Potrebno je jos za punjenje salama secena na stapice i
ajvar....
Ugrejati mleko i u njega dodati secer,izmrvljen kvasac
i kasicicu brasna.Ostaviti da malo nadodje.U to onda dodati ulje koje
malo ugrejemo,sol i mesiti testo sa prosejanim brasnom.
Testo ostaviti da
udvostruci masu.
Istresti ga na pobrasnjan sto i tanko razvaljati
debljine oko pola cm.
Testo iseci na pravougaonike zeljene velicine(JA
SAM IH SEKLA VISINE 20 cm A SIRINE 4 cm) na pola pravougaonika poslagati
iseckanu salamu i posuti odgore ajvar drugu polovinu na par mesta
zaseci nozem.Taj deo preklopiti preko nadeva i krajeve stisnuti
viljuskom da se prilikom pecenja nebi otvorili.Poslagati u
tepsiju,ostaviti da narastu,premazati jajetom i posuti makom ili
susamom.Peci na 200 stepeni da porumene......
Primjedbe
Objavi komentar