PUNJENI STAPICI

Zanimljive punjene stapice odlicne za sve ljubitelje dizanih testa.
Mozete ih puniti sa sastojcima po ukusu i zelji....

TESTO:500 ml mleka,1 svezi kvasac,1 kasicica secera,2 kasicice soli,2 dcl ulja,900 gr do 1 kg brasna tip 400.Potrebno je jos za punjenje salama secena na stapice i ajvar....
Ugrejati mleko i u njega dodati secer,izmrvljen kvasac i kasicicu brasna.Ostaviti da malo nadodje.U to onda dodati ulje koje malo ugrejemo,sol i mesiti testo sa prosejanim brasnom.
Testo ostaviti da udvostruci masu.
Istresti ga na pobrasnjan sto i tanko razvaljati debljine oko pola cm.
Testo iseci na pravougaonike zeljene velicine(JA SAM IH SEKLA VISINE 20 cm A SIRINE 4 cm) na pola pravougaonika poslagati iseckanu salamu i posuti odgore ajvar drugu polovinu na par mesta zaseci nozem.Taj deo preklopiti preko nadeva i krajeve stisnuti viljuskom da se prilikom pecenja nebi otvorili.Poslagati u tepsiju,ostaviti da narastu,premazati jajetom i posuti makom ili susamom.Peci na 200 stepeni da porumene......

Primjedbe

Popularni postovi