LJEVUSA
Ovo
je nesto sto ja jako cesto pravim za veceru ili dorucak,ja kombinujem
psenicno i heljdino brasno ali ako nemate heljdinog brasna moze da se
napravi samo sa psenicnim.....
mera za umak:300 GR KAJMAKA ILI SIRA
IZMESATI SA 1 JAJETOM I MALO MLEKA POSOLITI MALO AKO KAJMAK NIJE
SLAN....
mera za jednu tepsiju:8 PUNIH KASIKA PSENICNOG BRASNA,2 KASIKE
HELJDINOG BRASNA POMESATI MALO ,POSOLITI I UMESITI SA VODOM DA DOBIJETE
TESTO MALO GUSCE NEGO ZA PALACINKE.U TEPSIJU STAVITI KASIKU MASTI I
STAVITI U RERNU NA 200 STEPENI DA SE MAST UGREJE, ONDA IZLITI TESTO I
PECI U RERNI PRED KRAJ ZALITI SA UMAKOM I VRATITI U RERNU DA SE
ZAPECE....
Primjedbe
Objavi komentar