KOLAC SA JABUKAMA NA POSTELJICI OD ORAHA

Kako je krenula sezona i berba jabuka u nasem vocnjaku sada cu malo da vas ,,davim,, sa kolacima od jabuka.
Ovaj morate probati pravljen je po receptu Pomoravke sa Kulinarike,kolac sa jabukama uz dodatak seckanih oraha koji daju kolacu savrsen ukus....
Potrebno je:150 g seckanih oraha
3 jabuke
3 jajeta
175 g šećera
50 ml ulja
100 ml mleka
korica od limuna
1 kašika vaniline esencije ili kesica vanili secera
10 g praška za pecivo
150 g brašna
po želji i ukusu možete dodati suvog grožđa i cimeta.... 
Mutiti jaja sa šećerom dok ne dobijete gustu penastu smesu, dodati ulje i umutiti da sjedinite sa jajima i na kraju dodati mleko, limunovu koricu i vanilu i sve zajedno izmešati.
U posebnu zdelu staviti brašno i prašak za pecivo i sve zajedno prosejati u zdelu sa jajima i sjedinite spatulom.posudu veličine 17cm X 25cm ili sličnih veličina,podmazati puterom, po dnu pobacati orahe,koje ste isekli na krupnije komade, preko oraha naređati oljuštene i na šnite isečene jabuke redjati snite da jedna malo naljeze na drugu i ako stavljate cimet i grožđice posuti ih preko jabuka.
Umućenu smesu od jaja preliti preko naređanih jabuka,protresti pažljivo da vam sve jabuke budu prekrivene smesom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190*C dok vam fino ne porumeni odozgore a sredina pečena oko 30 do 45 minuta.
Ako vam počne previše da rumeni odozgore prekriti papirom za pečenje.Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, iseći na kocke, posuti prah šećerom i poslužiti.

Primjedbe

Popularni postovi