MRAMORNA BUNDEVA
Cesto pravim mramorni,standardni kolac a ovaj je nesto
drugaciji u sebi sadrzi pire od bundeve.
Odlican je za sve koji imaju
klince a ako oni nevole bundevu ovako u ovom kolacu nece ih ni osetiti a
jako su zdrave.
Bundeva ovom kolacu daje posebnu socnost i mekocu,ja sam
se odusevila i sigurno cu ga ove zime jos praviti...
Recept je sa
Kulinarike.Merila sam soljicom od jogurta.......
Potrebno je:
1 šolja pirea od bundeve
1 šolja mleka
3/4 šolje ulja
2 šolje šećera
3 kom. jaja
4 šolje brašna(pola meko,pola oštro)
6 kašika neskvika ili čokolade u prahu
1 kom. praška za pecivo
1 kom. vanil šećera
cimet,đumbir u prahu.....Razdvojiti žumanca od belanaca.
Umutiti žumanca,šećere,ulje,mleko i pire od bundeve.
Polakao dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Umutiti od belanaca čvrst sneg i postepeno umešati u testo.Dodati cimet i đumbir po ukusu.
Podeliti testo na sva dela pa u jedan dodati neskvik ili čokoladu u prahu.
Sipati svetlo i tamno testo naizmenično u kalup.U sredinu kalupa stavlati kasiku svetlog pa na njega kasiku tamnog testa pa na tamno opet svetlo i tako sve do kraja.Ja koristim silikonski kalup pa ga ne podmazujem,obične treba podmazati i posuti brašnom.
Peći oko 40 minuta na 180 C,proveriti čačkalicom da li je unutra ispečeno.Ostaviti da se ohladi u rerni pa onda izvaditi iz kalupa.
Posuti prah šećerom.
1 šolja pirea od bundeve
1 šolja mleka
3/4 šolje ulja
2 šolje šećera
3 kom. jaja
4 šolje brašna(pola meko,pola oštro)
6 kašika neskvika ili čokolade u prahu
1 kom. praška za pecivo
1 kom. vanil šećera
cimet,đumbir u prahu.....Razdvojiti žumanca od belanaca.
Umutiti žumanca,šećere,ulje,mleko i pire od bundeve.
Polakao dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Umutiti od belanaca čvrst sneg i postepeno umešati u testo.Dodati cimet i đumbir po ukusu.
Podeliti testo na sva dela pa u jedan dodati neskvik ili čokoladu u prahu.
Sipati svetlo i tamno testo naizmenično u kalup.U sredinu kalupa stavlati kasiku svetlog pa na njega kasiku tamnog testa pa na tamno opet svetlo i tako sve do kraja.Ja koristim silikonski kalup pa ga ne podmazujem,obične treba podmazati i posuti brašnom.
Peći oko 40 minuta na 180 C,proveriti čačkalicom da li je unutra ispečeno.Ostaviti da se ohladi u rerni pa onda izvaditi iz kalupa.
Posuti prah šećerom.
Primjedbe
Objavi komentar