POSIPACA
Nesto
jako slicno lenjoj piti,odlicna kombinacija visanja i jabuka,receptic
sam pronasla na odlicnoj stranici Masatere ,,Recepti iz moje
biljeznice,,a zasto Posipaca kada procitate recept kazce vam se samo
hi,hi,hi....
Tijesto:
300 g brašna
1/2 praška za pecivo
1 jaje
150 g maslaca
70 g šećera u prahu
naribana korica limuna
300 g brašna
1/2 praška za pecivo
1 jaje
150 g maslaca
70 g šećera u prahu
naribana korica limuna
Nadjev:
5 jabuka – naribati
višnje iz kompota.....
Masa za posipanje:
100 g maslaca
120 g brašna
Na vrh noža praška za pecivo
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
malo cimeta....
100 g maslaca
120 g brašna
Na vrh noža praška za pecivo
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
malo cimeta....
Umijesiti tijesto, ostaviti ga pola sata da odmori u hladnjaku.
Nakon što je odmorilo razvaljati na veličinu tepsije (25x35 cm) pa ga prebaciti u tepsiju - rasporediti tako da prekrije dno.
Po tijestu naribati jabuke, a po jabukama rasporediti ocijeđene višnje iz kompota (rasporediti ih tako da kasnije na vrh svake kockice kolača bude jedna višnja).
Masu za posipanje dobro promiješati pa jednolično posipati preko jabuka i višanja.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici 40 minuta na 180 st.C. Pečeno rezati na kockice.
Nakon što je odmorilo razvaljati na veličinu tepsije (25x35 cm) pa ga prebaciti u tepsiju - rasporediti tako da prekrije dno.
Po tijestu naribati jabuke, a po jabukama rasporediti ocijeđene višnje iz kompota (rasporediti ih tako da kasnije na vrh svake kockice kolača bude jedna višnja).
Masu za posipanje dobro promiješati pa jednolično posipati preko jabuka i višanja.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici 40 minuta na 180 st.C. Pečeno rezati na kockice.
Primjedbe
Objavi komentar