CRVENKAPA KOCKE
Jos jedan od fantasticnih kolaca iz knjige ,,MOJI NAJBOLJI
KOLACI,, ..Jako dugo nisam pravila ovaj kolac i u potrazi sta napraviti
sa visnjama opet sam na njega naletela.Pojeo se brzinom svetlosti,jedva
sam uspela ovo zadnje parce i to od okrajka da uslikam.....
TESTO:
4 jaja
1 jogurt
1 čaša od jogurta šećera
2 čaše brašna
1 dl mleka
1 prasak za pecivo
1 kasika kakaa
NADEV:
500 gr kravljeg sira
500 ml slatke pavlake
3 vanilin šećera
6 kasika šećera
PRELIV:
1 preliv za tortu, 2,5 dcl soka od visanja.
Posebno izraditi žumanca sa šećerom i jogurtom.
Postepeno umešati ostale sastojke i na kraju dodati čvrsto umucen sneg od belanaca.
Smesu podeliti u dva dela u jedan staviti kakao.
Zutu smese uliti u namašćenu i brasnom posutu tepsiju i zapeci u rerni oko 2 min.
Izvaditi tepsiju iz rerne, rasporediti očišćene višnje pa zaliti tamno testo. Poravnati varjacom ravnomerno i nastaviti peći do kraja
NADEV:
Posebno mikserom izlupati slatku pavlaku, a posebno dobro pomesati sir sa obe vrste secera tako da nema grudvica.
U sir lagano umesati ulupanu slatku pavlaku.Namazati po ohladjenoj kori i preliti prelivom.....
PRELIV:Preliv za torte napraviti prema uputstvu na poledjini vrecice,s tim da se zakuva u sok od visanja....
TESTO:
4 jaja
1 jogurt
1 čaša od jogurta šećera
2 čaše brašna
1 dl mleka
1 prasak za pecivo
1 kasika kakaa
NADEV:
500 gr kravljeg sira
500 ml slatke pavlake
3 vanilin šećera
6 kasika šećera
PRELIV:
1 preliv za tortu, 2,5 dcl soka od visanja.
Posebno izraditi žumanca sa šećerom i jogurtom.
Postepeno umešati ostale sastojke i na kraju dodati čvrsto umucen sneg od belanaca.
Smesu podeliti u dva dela u jedan staviti kakao.
Zutu smese uliti u namašćenu i brasnom posutu tepsiju i zapeci u rerni oko 2 min.
Izvaditi tepsiju iz rerne, rasporediti očišćene višnje pa zaliti tamno testo. Poravnati varjacom ravnomerno i nastaviti peći do kraja
NADEV:
Posebno mikserom izlupati slatku pavlaku, a posebno dobro pomesati sir sa obe vrste secera tako da nema grudvica.
U sir lagano umesati ulupanu slatku pavlaku.Namazati po ohladjenoj kori i preliti prelivom.....
PRELIV:Preliv za torte napraviti prema uputstvu na poledjini vrecice,s tim da se zakuva u sok od visanja....
Primjedbe
Objavi komentar