KREM KOCKE SA VISNJAMA
Za vikend sam pravila ove preukusne kocke sa
visnjama,fotka nije bas nesto,brzinska je ali ok bitno da je kolac
njam,njam....Pravila sam ih po receptu sa fantasticnog bloga ,,Moja
Beleznica,, pronasla sam jos dosta zanimljivih recepata koje moram
isprobati....
Kora:
Jaja - 2 komada
Belanca - 4 komada
Šećer - 5 kašika
Ulje - 5 kašika
Mleko - 5 kašika
Brašno - 3 kašika
Kakao - 2 kašike
Prašak za pecivo - 1/2 kesice
Krem fil:
Puding vanila - 2 kesice
Gustin - 4 kašike
Žumanca - 4 komada
Mleko - 8 dl
Šećer - 7 kašika
Vanilin šećer - 1 kesica
Margarin - 200g
Voćni fil:
Višnje - 500g
Voda - 2,5 dl
Puding vanila - 1 kesica
Gustin - 2 kašike
Šećer - 3 kašike
Dekoracija:
Šlag - 200g
Kisela voda - 200 ml
Postupak:
Za koru penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati mleko i ulje. Pomešati brašno, pecivo i kakao pa dodati smesi. Belanca umutiti u čvrst sneg pa lagano varjačom umešati u smesu od žumanaca. Pleh nauljiti i posuti brašnom pa izliti smesu i peći na 180º 20 minuta. Gotovu koru preliti sa malo mleka.
Za krem fil, pomešati puding, gustin, šećer, vanilu i žumanca, dodati 2 dl mleka. Ostatak mleka staviti da se skuva. Kada provri, dodati smesu i ukuvati. Ohladiti. U ohlađen fil dodati prethodno umućen margarin. Sjediniti.
Za voćni fil u 2 dl vode sitno naseckati višnje i staviti da provri. U međuvremenu puding, gustin i šećer razmutiti sa malo vode i dodati provrelom voću. Skuvati fil i ohladiti.
Za dekoraciju umutiti šlag sa kiselom vodom i staviti preko kolača.
Kolač ne vaditi iz pleha.
Kora -1/2 voćnog fila-krem fil-voćni fil-šlag.
Kora:
Jaja - 2 komada
Belanca - 4 komada
Šećer - 5 kašika
Ulje - 5 kašika
Mleko - 5 kašika
Brašno - 3 kašika
Kakao - 2 kašike
Prašak za pecivo - 1/2 kesice
Krem fil:
Puding vanila - 2 kesice
Gustin - 4 kašike
Žumanca - 4 komada
Mleko - 8 dl
Šećer - 7 kašika
Vanilin šećer - 1 kesica
Margarin - 200g
Voćni fil:
Višnje - 500g
Voda - 2,5 dl
Puding vanila - 1 kesica
Gustin - 2 kašike
Šećer - 3 kašike
Dekoracija:
Šlag - 200g
Kisela voda - 200 ml
Postupak:
Za koru penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati mleko i ulje. Pomešati brašno, pecivo i kakao pa dodati smesi. Belanca umutiti u čvrst sneg pa lagano varjačom umešati u smesu od žumanaca. Pleh nauljiti i posuti brašnom pa izliti smesu i peći na 180º 20 minuta. Gotovu koru preliti sa malo mleka.
Za krem fil, pomešati puding, gustin, šećer, vanilu i žumanca, dodati 2 dl mleka. Ostatak mleka staviti da se skuva. Kada provri, dodati smesu i ukuvati. Ohladiti. U ohlađen fil dodati prethodno umućen margarin. Sjediniti.
Za voćni fil u 2 dl vode sitno naseckati višnje i staviti da provri. U međuvremenu puding, gustin i šećer razmutiti sa malo vode i dodati provrelom voću. Skuvati fil i ohladiti.
Za dekoraciju umutiti šlag sa kiselom vodom i staviti preko kolača.
Kolač ne vaditi iz pleha.
Kora -1/2 voćnog fila-krem fil-voćni fil-šlag.
Primjedbe
Objavi komentar