KNEDLE SA SLJIVAMA ILI PEKMEZOM
POTREBNO JE:1200 gr krompira najbolji je beli brasnjavi,malo soli,300 gr brasna,20 gr masti,1 jaje...
ZA
POSIPANJE:1 kasika masti,200 gr mrvica,secer po zelji i cimet.ZA
PUNJENJE:sljive,secer,cime t(
ili pekmez po zelji ko nevoli sljive,ali onda pekmez treba da bude sto
cvrsci)...
Skuvati krompir sa ljuskom u vodi koja je malo posoljena,onda
ga oljustiti i odmah izgnjeciti.Kada se
malo ohladi dodati prosejano brasno,mast,jaje i malo soli.Umesiti testo
pa od njega napraviti jedan deblji valjak debljine kao ruka SLIKA
1.Valjak iseci na delove debljine 1 cm SLIKA 1.Svaki deo oblikovati u
kuglicu SLIKA 2...Svaki deo uzeti u ruku malo ga rastanjiti i u sredinu
staviti po jednu sljivu u koju se stavi malo secera izmesanog sa cimetom
a ako necete sljive onda stavite u svaku jednu kasicicu sto cvrsceg
pekmeza SLIKA 3.Sve uglove saviti SLIKA 4 i dobro spoiti i oblikovati
lopticu.Ostavljati ih sa strane dok ne zavrsimo sve
knedle.Knedle spustati u posoljenu kipucu vodu u vecoj serpi.Kuvati ih
oko 10-15 min. tj. dok knedle ne isplivaju na povrsinu.Izvaditi
knedle,malo ih ocediti i valjati u mrvice.Mrvice pripremiti tako sto
otopimo mast i u njega sipamo mrvice i mesati varjacom na laganoj vatri
da se malo proprze paziti da ne izgore.Mrvice onda izmesati sa secerom i
malo cimeta ko hoce i valjati knedle .
Primjedbe
Objavi komentar