DUNAVSKI VALOVI

Odlican kolac sa visnjicama koji jako osvezava,ovu koru ja cesto koristim i kada hocu da napravim neku tortu....

KORA:6 jaja,250 gr secera,160 gr mekog brasna,160 gr ostrog brasna,250 gr margarina,1 prasak pecivo,100 ml mleka,2-3 kasicice kakaa,malo cimeta,700 gr ociscenih visanja....
KREM:750 ml mleka,2 pudinga vanila,2 vanili secera,6 kasika secera,200 gr margarina....

Margarin sobne temperature i secer penasto umutiti,dodati jedno po jedno zumance i mleko a nakon toga brasno izmesano sa p.pecivom.Na kraju dodati belanca koja smo posebno umutili i sve lagano izmesati.Polovinu mase sipati u podmazanu i pobrabnjanu tepsiju dimenzija 30 puta 30 cm a u preostalu masu dodati cimet i kakao izmesati pa preliti preko zute mase u tepsiji.Po tome rasporediti ocedjene visnje i peci na 180 stepeni .

KREM:Skuvati puding pa u prohladjeno dodati izradjen margarin.Premazati preko kore i preliti glazurom od cokolade....
200 gr cokolade otopiti sa 50 gr margarina i 1 kasikom vode malo prohladiti i preliti preko kreme.....

Primjedbe

Popularni postovi