MOSKVA SNIT
Moskva snit po MINJINOM receptu,bas smo sa
prijateljima za vikend uz kaficu,uzivali u ovoj fantasticnoj
tortici....probajte torta je bozanstvena kombinacija
visanja,ananasa,lesnika.....
Cesto je pravim u ovim letnjim danima.Ovaj
put sam zurila pa sam pekla od navedenih sastojaka samo 3 korice umesto
4.Posto mi u kuci obozavamo kremaste torte,posebno moj dragi ja sam
kremu duplo napravila i tako cu vam ju ovdje i napisati......
Potrebno za 4 kore:
16 belanaca
16 kašika šećera
24 kašike mlevenih oraha
4 kašike mlevenih lešnika
4 kašike brašna
Za fil:16 žumanca
20 kašika šećera
2 puding od vanile
900 ml mleka
2 kašika gustina
250 gr maslaca ili margarina
I još treba: 500 ml slatke pavlake
500 gr višanja
1 manja konzerva ananasa
150 gr pečenih, seckanih lešnika(AKO NEMATE LESNIKE SLOBODNO STAVITE ORAHE)
Izmiksati 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera izmiksati u gušći šam. Dodati 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih orahe i 1 kašiku mlevenih lešnika. Lagano promešati varjačom. Sipati u pleh veličine 23 x 33 cm i peći 12-13 minuta na 200 °C ili zavisno od vaše rerne. Ponovite postupak i za preostale tri kore.
Fil: Žumanca i šećer dobro umutiti, zatim dodati gustin i puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve lepo sjediniti. Ostatak mleka staviti da prokuva i dodati umućenu smesu. Na tihoj vatri kuvati uz neprestano mešanje varjačom. Fil ohladiti a onda mu dodati umućeni maslac.
Pred filovanja torte umutiti slatku pavlaku.
Na tacnu staviti prvu koru, zatim fil, višnje, seckane lešnike i preko premazati umućenu slatku pavlaku.
Zatim drugu koru, fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatku pavlaku.
Treća kora, fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka.
Na kraju ide četvrta kora i ukrašavanje po želji.Tortu ukrasite slagom ili umucenom slatkom pavlakom.
16 belanaca
16 kašika šećera
24 kašike mlevenih oraha
4 kašike mlevenih lešnika
4 kašike brašna
Za fil:16 žumanca
20 kašika šećera
2 puding od vanile
900 ml mleka
2 kašika gustina
250 gr maslaca ili margarina
I još treba: 500 ml slatke pavlake
500 gr višanja
1 manja konzerva ananasa
150 gr pečenih, seckanih lešnika(AKO NEMATE LESNIKE SLOBODNO STAVITE ORAHE)
Izmiksati 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera izmiksati u gušći šam. Dodati 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih orahe i 1 kašiku mlevenih lešnika. Lagano promešati varjačom. Sipati u pleh veličine 23 x 33 cm i peći 12-13 minuta na 200 °C ili zavisno od vaše rerne. Ponovite postupak i za preostale tri kore.
Fil: Žumanca i šećer dobro umutiti, zatim dodati gustin i puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve lepo sjediniti. Ostatak mleka staviti da prokuva i dodati umućenu smesu. Na tihoj vatri kuvati uz neprestano mešanje varjačom. Fil ohladiti a onda mu dodati umućeni maslac.
Pred filovanja torte umutiti slatku pavlaku.
Na tacnu staviti prvu koru, zatim fil, višnje, seckane lešnike i preko premazati umućenu slatku pavlaku.
Zatim drugu koru, fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatku pavlaku.
Treća kora, fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka.
Na kraju ide četvrta kora i ukrašavanje po želji.Tortu ukrasite slagom ili umucenom slatkom pavlakom.
Primjedbe
Objavi komentar