EKLERI.....


Ovih dana jako su mi se jele princes krofne ali kako sam ih vec dosta puta pravila po nekom mom receptu ovaj put sam odlucila da napravim nesto slicno i opredelila se za eklere.Malo sam googlala i na blogu ,,Mimis Kingdom,, pronasla fantastican recept za ovaj tip testa,ustvari recept je sa Majinog bloga ,,Cooks and bakes,, Maja je to sve fino objasnila mozete kod nje i pogledati fotkice postupka,sastojke za kolac merite sa mericom,cak i jaja se mere u mililitrima.Verujte mi nije nista tesko,cak je ovako i lakse .Ja sam dobila fantasticno testo od kojeg mogu da se prave princes krofne,ekleri ili profiterole....Ja sam jedino izmenila kremu i pravila sam ju po nasem ukusu,mada one mogu da se pune sa svim i svacim,mogu razne kombinacije i odlicne su ako se po kremi nasecka neko voce....Ekleri su jos juce smazani tako da idem mutiti nesto za sutra емотикон smile...
Krema:
- 1 l mleka
-3 pudinga vanila
-5 kasika secera
-1 vanili secer
-50 ml ulupane slatke pavlake

Prvo skuvajte kremu od pudinga.Ohladite kremu i u nju pre filovanja dodajte umucenu slatku pavlaku,sve lepo mikserom sjedinite.

Testo:

- 250 ml jaja (4 do 5 komada)

- 250 ml vode

- 125 ml ulja

- 150 g brašna

- prstohvat soli

- 3 kašičice šećera

Pripremiti testo. U mericu razbijte 4 jaja S klase ili 5 jaja A klase. Izmerite. Ako imate tačno 250 ml jaja ili 20 ml više ili manje nastavite po receptu.

U šerpu sipajte vodu, dodajte ulje, so i šećer i stavite da provri. Izmaknite sa ringle pa dodajte brašno i varjačom izmešajte da se dobije gusto i glatko testo.
Ostavite minut-dva da se testo prohladi, a zatim dodajte jaja iz 2-3 puta, sipajući iz merice i mešajući posle svakog dodavanja, dok smesa ne postane homogena. Može se mešati varjačom ili mikserom(JA SAM MUTILA MIKSEROM). Smesa će biti gusta, lepljiva i sjajna.

Uključiti rernu na 200C. Obložiti pleh od rerne papirom za pečenje.

Testo sipajte u dresir kesu na koju ste postavili široki zvezdasti nastavak. Ovim nastavkom istiskajte eklere dugačke oko 10 cm.

Eklere pecite oko 20-30 minuta, zavisno od rerne. Ne otvarajte rernu tokom pečenja. Ekleri su gotovi kad se dobro zarumene, i kad pukotine izgube svetlo žuti ton.

Izvaditi ih iz rerne i ostaviti da se ohlade. Ohlađene eklere preseći uzduž, horizontalno.

Eklere puniti sa kremom koju smo stavili u dresir kesu sa odgovarajucim nastavkom za ruzice,onda cete dobiti ove lepe sare.

Posuti ih secerom u prahu ili otopljenom cokoladom...

Primjedbe

Popularni postovi