MRVICASTA COKO PITA.......
Napokon vikend juuuuuuuppppppiiiiii емотикон smile nemoram da ustanem ujutro rano емотикон smile,malo cu da se odmorim i naspavam...
Ovo je od mene predlog sta da napravite za nedeljni desert a ja cu sutra da pravim jedan novi kolac i to bez jaja ciji sam recept dobila od prijateljice sa posla.Nesto kremasto,socno,sa lesnicima......Recept za Mrvicastu coko pitu sam pronasla na Kulinarici i na prvo citanje jako mi se dopao,spoj prhkog testa,cokolade i lesnika....
SASTOJCI:
300 g brašna,150 g omekšalog maslaca ili margarina na sobnoj temperaturi,4 kasike šećera,prstohvat soli,na vrh noža praška za pecivo,1 vanili šećer,1 jaje
NADEV:
1/2 l mleka,2 pudinga od čokolade,70 g čokolade,7 kasika šećera,80 g maslaca ili margarina,5 punih kasika lešnIka
Pomešati brašno,vanili šećer,prašak za pecivo,šećer,prstohvat soli,maslac, jaje i zamesiti glatko testo.Zamotati ga u foliju i ostaviti u frizider.
Za to vreme napraviti nadev.
Zavriti mleko,pomešati puding i šećer i od ukupne količine mleka oduzeti toliko da se puding prah i šećer razmute u glatku smesu,ukuvati puding u kipuće mleko,dodati izlomljenu čokoladu i sve zajedno skuvati dok se smesa ne zgusne.Maknuti sa vatre i odmah u vruće dodati maslac.Sve dobro promešati i ostaviti nadev da se prohladi,više puta promešati smesu ili prekriti prozirnom folijom da se neuhvati korica na površini.
Lešnjake sitno iseckati.
Testo podeliti na dva dela.Prvi deo testa rastanjiti na papiru za pečenje na veličinu manjeg lima (25x35cm),po njemu isipati kuvani čokoladni nadev,zatim posipati delom lešnjaka,pa naribati dio testa,završiti ostatkom lešnjaka i ribanim testom.
Pitu peći na 180 C oko 40 min.
Pečenu pitu po želji posipati šećerom u prahu ili ju lagano išarati sa malo otopljene čokolade .
Primjedbe
Objavi komentar