PITA OD KROMPIRA
KORE: 700 gr brasna prosejati u plasticnu zdelu malo posoliti,dodati 4 kasike ulja i sve lagano umesiti sa 3,5-4 dcl tople vode(to sve zavisi kakvo je brasno ja uvek koristim tip 400).Kada se umesi testo podeli na dve jufke i onda svaku posebno jos mesiti malo.Kada su umesene svaku sa oklagijom razviti malo u krug i premazati sa uljem i ostaviti pola sata da stoje...
NADEV OD KROMPIRA:narendati oko 1,5 kg krompira na krupno rende,na sitne kockice iseckati 1 vecu glavicu crnog luka,povegetiti po ukusu,dodati malo bibera i 2-3 kasike ulja i sve to rukama dobro izmesati i podeliti na dva dela...
Uzeti prvu jufku i malo ju rukama lagano razvuci pa je staviti na sredinu stola na koji smo stavili casap,krajeve kore lagano vucemo u krug oko stola dok se sve ne razvuce,zadebljale krajeve odseci,koru posuti sa uljem i ravnomerno po celoj kori posuti polovicu rendanog krompira,uviti pitu sa jedne i druge strane do sredine stola da se spoje,poslagati u tepsiju i isto sve uraditi i sa drugom korom.
Kada sve zavrsimo i poslazemo pite u tepsiju,odgore jos pospemo sa uljem i pecemo pitu na 200 stepeni.Gotovu pitu prelijemo sa 1,5 dcl vode,malo ulja i malo soli koje prethodno prokuvam,vratimo jos 5 min. u rernu onda gotovu izvaditi i pokriti krpom....
Primjedbe
Objavi komentar