POGACA TORTA




 PRAVLJENA JE SA TESTOM ZA KIFLE KOJE NEMORAJU DA SE DIZU....

TESTO:1 kg brašna tip 400, 1/2 l mleka,2 dcl ulja,2 žumanjka,
1 kocka svježeg kvasca ,1 kasicica šećera,2 kasicice soli,1 prašak za pecivo,1 jaje za premazivanje....

Promiješati suve sastojke... brašno, sol, šećer, prašak za pecivo prosejati sa brasnom. U to dodati tekuće sastojke... U mlako mleko dodajte 1 svezi kvasac malo secera ,soli i 1 kasicicu brasna neka odstoji 1 min da kvasac malo krene.Kada je kvasac krenuo dodajte ga u suve sastojke zajedno sa uljem i razmućenim žumancima..
Dobro izraditi testo,odmah ga podeliti u 5 jednakih delova i svaki premesiti u jufku.
Prvu jufku razviti i staviti u podmazanu tepsiju (MOJA JE PROMJERA 30 CM) premazati sa malo ajvara i posuti rendanu salamu i sitno seckanu kobasicu.
Drugu jufku razviti i staviti na nadev koru namazati sa mesavinom sitnog sira i kuvanog spanaca na taj fil staviti trecu razvijenu koru ponovo staviti ajvar,salamu i kobasicu,na to ide cevrta kora premazati je mesavinom sira i spanaca i zavrsiti petom razvijenom korom
.Pogacu odmah zaseci nozem na 12 ili 16 delova,ukljuciti rernu i dok se rerna greje neka pogaca malo naraste.Premazati je jajetom i posuti jedno parce susamom,jedno parce makom u zrnu.Peci na 200 stepeni....
ZA FILOVANJE SA SIROM I SPANACEM POTREBNO VAM JE 100 GR SIRA,50 GR SPANACA I MALO SOLI to podeliti na dva dela.





Primjedbe

Popularni postovi