POGACA CVET SA SPANACEM I SIROM
Ovu pogacu sam pravila od 1,5 mere za testo,a fil od spanaca je ova mera sto pise u receptu...

TESTO 1 MERA:700 GR BRASNA, 250 ML MLEKA,125 ML ULJA,2 JAJA,1 KVASAC,1 KASICICA SECERA,1 KASICICA SOLI. Za premazivanje:100 gr otopljenog margarina...
SMESA OD SIRA:200 gr sira za pitu izmesati sa 100 gr obarenog spanaca i soli po ukusa...

Od gore navedenih sastojaka umesiti testo kao i svako drugo dizano testo(prvo toplo mleko,kvasac,secer i sol izmesati i ostaviti desetak minuta onda u to dodati ulje,jaja i mesiti sa brasnom),ostaviti pola sata da se dize testo pokriveno krpom. 

Testo onda podeli na pola i od jedne polovine odseci manji deo taj deo ce nam trebati da stavimo nakraju u sredinu pogace.Najveci deo testa(1 DEO) podeli na pet delova pa svaki razvuci oklagijom u krug,svaki kug se maze sa PREMAZOM a na premaz po celoj kori namazati mesavinu sira i spanaca(poslednji ne) i slaze jedan na drugi(kao kada pravimo kroasane),zadnji malo vise razviti i podviti pod testo
.Prebaciti u pleh i nozem zaseci na 8 delova i te delice dignuti gore.Isti postupak uraditi i sa 2 DELOM TESTA(isto podeliti u pet delova svaki razviti ali da bude manji da moze da stane u sredinu i mazati svaki sa margarinom pa mesavinom spanaca i sira,pa slagati jedno na drugo.
Prebaciti u sredinu isto zaseci na 8 delova ali paziti gde se sece zato sto sledece latice moraju da dodju izmedju ovih prvih latica.
Dignuti latice gore i u sredinu stavi onaj zadnji deo testa koji se rastanji namaze margarinom i smesom spanaca i sira,uvije u rolat i presece na pola.
Dobiju se kao dva cveta i to se stavi u sredinu.
Ostaviti da naraste,premazati jajetom i peci na 200 stepeni...


Primjedbe

Popularni postovi