POGACA
TESTO:1 kg brašna tip 400, 1/2 l mleka,2 dcl ulja,2 žumanjka,
1 kocka svježeg kvasca ,1 kasicica šećera,2 kasicice soli,1 prašak za pecivo,1 jaje za premazivanje....
1 kocka svježeg kvasca ,1 kasicica šećera,2 kasicice soli,1 prašak za pecivo,1 jaje za premazivanje....
Promiješat i suve sastojke... brašno, sol, šećer, prašak za pecivo prosejati sa brasnom.
U to dodati tekuće sastojke... U mlako mleko dodajte 1 svezi kvasac malo secera ,soli i 1 kasicicu brasna neka odstoji 1 min da kvasac malo krene.Kada je kvasac krenuo dodajte ga u suve sastojke zajedno sa uljem i razmućenim žumancima...
Dobro izraditi tijesto,odmah ga razviti u tanak pravougaonik filovati po zelji dali slano ili slatko,ja sam ga premazala mesavinom ajvara,kobasice i sunke.
Filovano testo umotati u rolat.Rolat saviti u oblik kruga i suprotne krajeve uvuci jedan u drugi.prebaciti umotamni rolat na tepsiju i zaseci ga na svakih 2 cm ali ne do kraja
.Zasecene delove svaki malo polegnuti .
Ostaviti da raste 15 min.Premazati jajetom i peci na 200 stepeni....
Kada se ispece pogaca u supljinu mozete staviti suvo meso i krastavcice za dekoraciju.....
Primjedbe
Objavi komentar