POGACA CVET SA PICA NADEVOM


 Ovu pogacu sam pravila od 1,5 mere za testo...
TESTO 1 MERA:700 GR BRASNA, 250 ML MLEKA,125 ML ULJA,2 JAJA,1 KVASAC,1 KASICICA SECERA,1 KASICICA SOLI.
 Za premazivanje:100 gr otopljenog margarina...

PICA NADEV:U tanjuru izmesati kecap,narendanu salamu,origano i malo narendanog sira(ako nemate sir nemora onda da se stavi,nije neophodno)...
Od gore navedenih sastojaka umesiti testo kao i svako drugo dizano testo(prvo toplo mleko,kvasac,secer i sol izmesati i ostaviti desetak minuta onda u to dodati ulje,jaja i mesiti sa brasnom),ostaviti pola sata da se dize testo pokriveno krpom. 
Testo onda podeli na pola i od jedne polovine odseci manji deo taj deo ce nam trebati da stavimo nakraju u sredinu pogace SLIKA 1.
Najveci deo testa(1 DEO) podeli na pet delova i premesiti ih u jufke svaki posebno,pa svaku razviti oklagijom u krug velicine tepsije,svaka jufka se maze sa PREMAZOM a na premaz po celoj kori namazati PICA NADEV(poslednji ne) i slaze jedan na drugi(kao kada pravimo kroasane),zadnji malo vise razviti i podviti pod testo.Prebaciti u pleh i nozem zaseci na 8 delova i te delice dignuti gore.Isti postupak uraditi i sa 2 DELOM TESTA(isto podeliti u pet delova svaki premesiti u jufku i razviti ali da bude manji da moze da stane u sredinu i mazati svaki sa margarinom pa PICA NADEVOM,pa slagati jedno na drugo,opet poslednju netreba mazati.
Prebaciti u sredinu isto zaseci na 8 delova SLIKA 2,ali paziti gde se sece zato sto sledece latice moraju da dodju izmedju ovih prvih latica SLIKA 3.
Dignuti latice gore i u sredinu stavi onaj zadnji manji deo koji smo odsekli na pocetku,taj komad testa rastanjiti,namazati margarinom i PICA NADEVOM,uvije u rolat i presece na pola.
Dobiju se kao dva cveta i to se stavi u sredinu.Ostaviti da naraste,premazati jajetom i peci na 200 stepeni...








Primjedbe

Popularni postovi