NAJBOLJE I NAJBRZE KIFLICE......


One to definitivno i jesu,nemogu da vam opisem ukus ovih fantasticnih kiflica.Nikada manje sastojaka a ukus bozanstven,moji ukucani odusevljeni a suprug kaze ,,Sta je ovo, nemogu da ih prestanem jesti,, емотикон smile
Juce sam ih napravila da bismo imali za nedelju nesto slatko ali skoro sve se pojelo tako da danas mesim drugu turu a uz ove kiflice juce smo imali i slane perece,kroasane i pancerote ali ove kiflice su planule емотикон smile.Ove nedelje smo dosta papali torte tako da sam za vikend htela nesto sasvim suprotno od toga.Malo sam googlala i na Kulinarici pronasla ove kiflice koje je ,,immy,, pravila a ona ih je opisala kao najmilije,najdraze,najbolje i najbrze kiflice i verujte mi one to stvarno i jesu.
Isprobala sam do sada stvarno dosta razlicitih varijanti ovakvih kiflic ali ove su definitivno No. 1.

POTREBNO JE:
650 gr brasna,340 ml ulja,170 ml vrele vode,1 prasak za pecivo

ZA PUNJENJE:nutella,pekmezi,orasi,mak,kockice cokolade

ZA VALJANJE: secer u prahu

POSTUPAK:U jednoj posudi promesati ulje i vodu a u drugoj izmesati brasno sa praskom onda malo po malo dodavati brasno i umesiti fino testo koje ce se odvajati od posude.

Testo razviti na pobrasnjenoj podlozi u krug debljine pola cm.Casom promjera 8 cm vaditi krugove,pa na svaki krug staviti malo nadeva.Nemojte stavljati puno nadeva da kiflice nebi pucale prilikom pecenja.

Preklopite kiflice i pritisnite im taj polukrug viljuskom da se nebi tokom pecenja otvorile.

Redajte kiflice u podmazanu tepsiju,ostavite razmaka malo izmedju kiflica.

Ostatak testa premesite i opet razvaljajte,punite i tako sve dok imate testa

Pecite ih na 250 stepeni nikako duze od 15 min. kiflice ce lagano porumeniti.
Pecene kiflice ostavite da se prohlade.
Pa ih svaku uvaljajte u prah secer.


Primjedbe

  1. NOSSA KI ENCANTO AMEI TODAS AS RECEITAS..
    DELICIAS TODAS ASRECEITAS

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi