BRONHI KOCKE

Kolac koji vec dugo ceka da ga objavim.
Fantasticne bronhi kocke koje sam pravila po receptu VioletLove sa Kulinarike.
Nemojte da vas i ovaj dug recept pokoleba,oko kolaca ima posla ali sav trud se na kraju isplati
.Radila sam ga u paru sa Klemissimo Klemsnitama jer tako odmah potrosim cela jaja,tako je i Violeta predlozila,vi ako se odlucite samo za ovaj kolac zumanca iskoristite naprimer za kajganu.
Ako odlucite da ih radite zajedno u duetu znajte da ce vam otici celi dan na peckanje,kuvanje i filovanje ali na kraju cete imati dva preukusna i velika kolaca....
STAVILA SAM VAM ORIGINAL I KOPIRAN RECEPT SA KULINARIKE GDE JE AUTORKA STVARNO PREDIVNO OPISALA POSTUPAK IZRADE OVOG KOLACA..



KORE: (x 3)
4 kom XXL friških bjelanaca + prstohvat soli100 g šećera
45 g oštrog brašna
30 g škrobnog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica octa
1 žlica ruma
80 ml ulja
za treću, kakao koru oduzeti 10g škrobnog brašna i dodati 30g ektra tamnog gorkog kakaa i 2 žlice ruma ......
BRONHI KREMA: 1 l mlijeka
100 g bijele čokolade
200 g Bronhi bombona
2 kom vanilin šećera
100 g oštrog brašna
100 g škrobnog brašna
150 g omekšalog maslaca
300 ml slatkog vrhnja
4 listića želatine
za trećinu kreme 70 g čokolade za kuhanje...
COKO GLAZURA ZA PREMAZ BJELIH KORA: 170 g čokolade za kuhanje
70 g maslaca
3 žlice suncokretova ulja...
ZAVRSNA COKO GLAZURA:230 g čokolade za kuhanje
9 žlica suncokretova ulja
2 žlice tečnog meda.............
1
Prvo kuhamo kremu : od mlijeka izdvojimo 200 ml, ostatak ugrijemo zajedno sa bronhi bombonima, bijelom čokoladom i vanilin šećerom. Miješamo dok se sve ne istopi, zatim zakuhamo kremu sa škrobnim i oštrim brašnom koje smo razmutili u onih 200ml mlijeka. Bit će vam lakše ako prije toga lagano ugrijete to mlijeko u MW (tek toliko da bude mlako). Skuhati gustu kremu, prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti ; dobro ohladiti.
2
Za biskvit prvo obložiti lim velicine 30 puta 30 cm papirom za pečenje. Istući čvrst snijeg od bjelanaca sa malo soli, dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Zatim dodati dva puta prosijano oštro i škrobno brašno sa praškom za pecivo – izmiješati pjenjačom dok se ne ujednači sa snijegom. Na kraju laganim mlazom uliti ulje te dodati ocat i rum ; kuhačom lagano izmiješati te odmah masu razmazati špatulicom po papiru. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C – paziti da kore ostanu svijetle! Ponoviti postupak sa još jednom bijelom korom. U treću koru dodati kakao prosijan zajedno sa ostalim praškastim sastojcima – dalje sve isto.
3
Sa obje bijele kore pažljivo skinuti papir, prvu staviti na pladanj na kojem ćete raditi kolač a drugu na neku dasku. Zatim istopiti čokoladnu glazuru za premaz (u MW ili na pari) – preliti preko obje kore, ostaviti da se ohladi i očvrsne (ja stavim u zamrzivač na kratko).

Pjenasto izmiksati maslac, posebno izmutiti slatko vrhnje i dobro izraditi mikserom samu kremu. Prvo umiksati razrađeni maslac u nju, potom tučeno slatko vrhnje. Umiksati otopljenu želatinu, podijeliti u 3 jednake zdjelice i u trećinu umiksati istopljenu čokoladu.
5

Mazati bijelu kremu na bijeli biskvit s glazurom (zagladite površinu kreme sa špatulicom uronjenom u vrelu vodu), lagano na to pritisnite tamni biskvit i premažite tamnom kremom, potom obje ruke položite ispod bijele kore s čokoladnom glazurom, stavite je na kolač i lagano dlanovima pritisnite. Nema veze ako se malo umrljate čokoladom, neće se to ni primijetiti kasnije  Premazati ostatkom bijele kreme, zagladiti površinu i staviti kolač u hladnjak preko noći.
6

Sutradan rastopiti sve sastojke za čoko glazuru (u MW ili na pari) i preliti preko kolača. Brzo razmazati i primiti pladanj sa obje ruke te ga lagano protresti, tj. par puta lupnuti o stol da se glazura ravnomjerno rasporedi. Kolaču neće biti ništa jer je on prethodno očvrsnuo u hladnjaku. To je jako bitno…


Primjedbe

Popularni postovi