MILKA KOCKE S MAKOM


Fantasticne kocke sa makom od jos fantasticnije autorice VioletLove sa Kulinarike,njene recepte obozavam i jako cesto isprobavam...

BISKVIT SA MAKOM (x 2)
3 belanca
3 kasike šećera
50 g mlevenog maka
1 krcata kasika oštrog brašna
1 kasika ruma
1 kafena kasicica praška za pecivo ....

BELI BISKVIT: 3 belanca
3 kasike šećera
3 kasike mekog brašna
2 kasike ulja
1 kasika ruma
1 kafena kasicica praška za pecivo ....

KREMA:700 ml mleka
200 g bele Milke
100 g šećera
9 žumanaca
1 kom prašak za puding okusa slatkog pavlaka
2 kasike oštrog brašna
250 ml slatke pavlake
1 kesica želatine .....


Za biskvit od maka istući čvrst sneg od belanaca, dodati šećer i još kratko tući. Umešati sve suve sastojke i promešati varjacom dok se ne sjedine sa snegom. Na kraju dodati rum i još jednom kratko izmešati. Premazati smjesu po limu za pečenje (20×30cm) obloženim papirom za pečenje. Staviti peći u zagrijanu rerni na 150*C – paziti da kore ostanu svetle! Ponoviti postupak sa drugom korom od maka te trećom, belom korom. ..

U mleku rastopiti belu čokoladu i zakuvati sve ostale sastojke. Žumanca prethodno treba pjenasto umutiti sa malo toplog mleka, potom umešati šećer sa praškom za puding i brašnom.

Kuvanu kremu prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti,dobro ohladiti.

Čvrsto istući slatku pavlaku i umiksati ga u prethodno razrađenu kremu te dodati pripremljenu želatinu. Kremu podeliti u 3 jednake zdjelice i filovati kore – bela ide u sredinu. Posipati makom.

Ohladiti preko noći.

Primjedbe

Popularni postovi