KIFLE KOJE SE NE DIZU
Probajte ove kifle,recept je odlican nasla sam ga
na kulinarici a najbitnije je to sto testo nemora da raste,meni ovo
dobro dodje posto u ovo vreme imam dosta posla oko vocnjaka,basce i na
poslu a navikli smo da jako cesto imamo nesto od dizanog testa ....
POTREBNO JE:1
kg brašna tip 400, 1/2 l mleka,2 dcl ulja,2 žumanjka,
1 kocka svježeg kvasca (ili 2 vrećice suhog),1 kasicica šećera,2 kasicice soli,1 prašak za pecivo,1 jaje za premazivanje....
1 kocka svježeg kvasca (ili 2 vrećice suhog),1 kasicica šećera,2 kasicice soli,1 prašak za pecivo,1 jaje za premazivanje....
Promiješat i
suve sastojke... brašno, sol, šećer, suvi kvasac ako pravite sa suvim
kvascem, prašak za pecivo prosejati sa brasnom.
U to dodati tekuće
sastojke... ako pravite sa svezim kvascem neka odstoji kvasac u mleku
samo 1 min da kvasac krene...
U mlako mleko dodajte 1 svezi kvasac malo
secera ,soli i 1 kasicicu brasna .
Kada je kvasac krenuo dodajte ga u
suve sastojke zajedno sa uljem i razmućenim žumancima...
Dobro izraditi
tijesto, razvaljati i praviti kifle zeljenog oblika ja sam pravila dve
vrste peciva i punila sam ih ajvarom,kobasicom i sunkom...
Tepsiju dobro
namazati i kifle slagati i premazati razmućenim jajetom.
Odmah peći u
zagrijanoj rerni 20 min na 200 stepeni.....
Kifle su neverovatno meke
nama je jutros ostalo dva komada i meke su kao i juce kada su
napravljene...
Primjedbe
Objavi komentar