KIFLE KOJE SE NE DIZU
Probajte ove kifle,recept je odlican nasla sam ga
na kulinarici a najbitnije je to sto testo nemora da raste,meni ovo
dobro dodje posto u ovo vreme imam dosta posla oko vocnjaka,basce i na
poslu a navikli smo da jako cesto imamo nesto od dizanog testa ....
POTREBNO JE:1
kg brašna tip 400, 1/2 l mleka,2 dcl ulja,2 žumanjka,
1 kocka svježeg kvasca (ili 2 vrećice suhog),1 kasicica šećera,2 kasicice soli,1 prašak za pecivo,1 jaje za premazivanje....
1 kocka svježeg kvasca (ili 2 vrećice suhog),1 kasicica šećera,2 kasicice soli,1 prašak za pecivo,1 jaje za premazivanje....
Promiješati
suve sastojke... brašno, sol, šećer, suvi kvasac ako pravite sa suvim
kvascem, prašak za pecivo prosejati sa brasnom.
U to dodati tekuće
sastojke... ako pravite sa svezim kvascem neka odstoji kvasac u mleku
samo 1 min da kvasac krene...
U mlako mleko dodajte 1 svezi kvasac malo
secera ,soli i 1 kasicicu brasna .
Kada je kvasac krenuo dodajte ga u
suve sastojke zajedno sa uljem i razmućenim žumancima...
Dobro izraditi
tijesto, razvaljati i praviti kifle zeljenog oblika ja sam pravila dve
vrste peciva i punila sam ih ajvarom,kobasicom i sunkom...
Tepsiju dobro
namazati i kifle slagati i premazati razmućenim jajetom.
Odmah peći u
zagrijanoj rerni 20 min na 200 stepeni.....
Kifle su neverovatno meke
nama je jutros ostalo dva komada i meke su kao i juce kada su
napravljene...
Primjedbe
Objavi komentar